Noile măsuri de sprijin în domeniul energiei vor intra în vigoare la 1 februarie

Noile măsuri de sprijin în domeniul energiei vor intra în vigoare la 1 februarie

Ordonanța de urgență privind noile măsuri de sprijin în domeniul energiei va fi aprobată săptămâna viitoare, susține ministrul energiei, Virgil Popescu. El crede că este binevenită orice măsură în sprijinul cetățenilor și care le poate îmbunătăți pe cele aplicate în prezent.

Virgil Popescu: Măsurile intră cu data de 1 februarie. Evident mărim plajele de consum de la 1.000 la 1.500 și de la 300 la 500. Discutăm împreună cu Ministerul de Justiţie să vedem dacă se pot face și recalculări în spate. Măsura plafonării, așa cum a fost ea făcută și așa cum este făcută acum, face o intervenție în piață și este benefică pentru români şi, dacă considerăm că mai trebuie modificat ca să fie și mai bine pentru români, o vom face.

Realizator: Vă reamintim, premierul a anunțat aseară că pentru persoanele fizice prețul la energie electrică va fi plafonat la 80 de bani pe un kilowatt/oră pentru un consum de cel mult 500 de kilowaţi lunar. La gaz, plafonarea va fi de 31 de bani pentru un kilowatt/oră la un consum de până la 1.500 de kilowaţi/oră în decurs de cinci luni./dpop/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 ianuarie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...