Noile negocieri între Ucraina şi Rusia luni, la 14:00 GMT (16:00, ora Ucrainei), potrivit Kievului

Noile negocieri între Ucraina şi Rusia luni, la 14:00 GMT (16:00, ora Ucrainei), potrivit Kievului

A treia rundă a negocierilor între Ucraina şi Rusia este aşteptată să înceapă luni la 14:00 GMT (ora locală 16:00) în Ucraina, a anunţat pe Twitter un negociator ucrainean, relatează AFP şi Unian.

"Runda a treia. Debutul la 16:00, ora Kievului. Delegaţia, în aceeaşi componenţă", a scris Mihailo Podoliak, consilier al şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, membru al delegaţiei ucrainene, publicând fotografia sa cu un elicopter în fundal.

De cealaltă parte, Rusia nu a confirmat încă desfăşurarea acestei a treia runde de negocieri, notează AFP.

Potrivit agenţiilor de presă ruse, delegaţia Moscovei a sosit deja la Belovejskaia Puşcea, o localitate din regiunea Brest, în apropiere de frontiera cu Polonia, unde s-a ţinut a doua rundă de negocieri.

Rusia a lansat la 24 februarie o invazie în Ucraina, lovindu-i oraşele, făcând numeroase victime umane şi provocând exodul a peste 1,5 milioane de ucraineni.

Precedentele două runde de negocieri, care au avut loc tot în Belarus, ţara aliată Rusiei, nu s-au finalizat cu vreun rezultat tangibil.

Luni, în a 12-a zi a invaziei ruse în Ucraina, Moscova a anunţat instituirea unei încetări a focului şi deschiderea unor culoare umanitare pentru a permite evacuarea de civili din anumite oraşe ale Ucrainei, inclusiv din Kiev.

Numai că jumătate dintre aceste culoare duc spre Rusia sau spre Belarus, ţară de pe teritoriul căreia armata rusă a intrat în Ucraina în data de 24 februarie, astfel că autorităţile ucrainene au respins această "ofertă" a Moscovei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…