Norvegia, în finala Mondialului. Victorie decisă consultarea arbitrajului video, în ultima secundă a prelungirilor

Norvegia, în finala Mondialului. Victorie decisă consultarea arbitrajului video, în ultima secundă a prelungirilor

Norvegia a trecut de Danemarca, scor 29-28, în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin. Golul decisiv, care le-a trimis pe elevele lui Thorir Hergeirsson în ultimul act al competiției, a fost înscris de Henny Reistad în ultima secundă a reprizelor de prelungire. A fost nevoie de consultarea VAR pentru a confirma reușita.

Norvegia se va lupta cu Franța în finala Mondialului de handbal. Foto Beate Oma Dahle

Danemarca, echipa care a zdrobit România în faza grupelor, a preluat conducerea din primul minut al semifinalei cu Norvegia și a păstrat avantajul până în minutul 59, având un avantaj confortabil la pauză: 14-9.

Însă, cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar, norvegiencele au remontat diferența , ba chiar au trecut în avantaj. Danezele au egalat dintr-o aruncare de la 7 metri cu 4 secunde înainte de fluierul de final, astfel că s-a intrat în prelungiri.

Franța, a doua finalistă

Prudența a fost cuvântul de ordine în reprizele adiționale, astfel că meciul se îndrepta spre loviturile de departajare. Însă Henny Reistad, cea mai bună marcatoare a partidei, cu 15 goluri, a aruncat în ultima secundă, mingea a intrat în plasă, dar danezii au cerut consultarea VAR.

Reluările video au confirmat că reușita a fost regulamentară, iar Norvegia s-a impus cu 29-28 și va lupta duminică împotriva Franței pentru apărarea titlului mondial cucerit în urmă cu doi ani. În cea de-a doua semifinală, Franța a trecut lejer de Suedia, 37-28.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”