Norvegia: Poliţia a împuşcat mortal un bărbat înarmat cu un cuţit şi care a atacat o patrulă

Norvegia: Poliţia a împuşcat mortal un bărbat înarmat cu un cuţit şi care a atacat o patrulă

Poliţia norvegiană a anunţat că a împuşcat mortal marţi dimineaţă, la Oslo, un bărbat înarmat cu un cuţit care a încercat să înjunghie mai multe persoane şi apoi a atacat o patrulă de poliţie venită să-l aresteze, relatează France Presse.

Un poliţist a fost rănit în timpul tentativei de arestare, ce a avut loc pe o stradă din cartierul Bislett, în capitala Norvegiei, a mai precizat poliţia, care nu crede că a fost un atentat.

"Nu excludem nicio motivaţie, dar nu există nicio informaţie în acest stadiu care să indice un atac terorist", a declarat inspectorul Egil Jorgen Brekke într-o conferinţă de presă.

Poliţia nu a dorit să furnizeze detalii despre identitatea bărbatului împuşcat.

Potrivit cotidianului norvegian Verdens Gang, este vorba despre un rus în vârstă de circa treizeci de ani, care a fost condamnat în decembrie 2020 la tratament psihiatric după un atac cu cuţitul cu un an mai devreme la Oslo.

Videoclipurile martorilor de pe reţelele sociale publicate de media norvegiene îl arată pe suspect la bustul gol şi înarmat cu un cuţit mare, lovit de cel puţin două ori de o maşină de poliţie.

După ce a fost proiectat într-un zid, bărbatul s-a repezi spre vehicul, a reuşit să deschidă uşa şi să intre.

"Poliţia a încercat să-l lovească în timp ce el era pe punctul să înjunghie pe cineva. Apoi el a atacat activ poliţia cu un cuţit (...) şi au fost trase focuri de armă", potrivit şefului operaţiunii Tore Solberg, în cadrul unui briefing de presă improvizat, difuzat de televiziunea publică NRK.

Dus la spital, el a murit din cauza rănilor suferite.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale