Norvegia: Premierul Erna Solberg a prezentat scuze după ce a încălcat regulile anti-COVID-19

Norvegia: Premierul Erna Solberg a prezentat scuze după ce a încălcat regulile anti-COVID-19

Premierul norvegian Erna Solberg şi-a cerut scuze după dezvăluiri jenante potrivit cărora ea şi familia ei au încălcat regulile anti-COVID19 într-o ţară în care se pune mare preţ pe egalitatea în faţa legii, relatează AFP.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani la sfârşitul lunii februarie, Erna Solberg şi-a reunit familia în staţiunea de schi Geilo, încălcând regulile şi recomandările privind limitarea interacţiunii sociale pentru stoparea epidemiei de coronavirus, a dezvăluit postul public NRK.

"Îmi cer scuze pentru că eu şi familia mea am încălcat regulile anti-COVID-19, ceea ce nu ar fi trebuit niciodată să se întâmple. Bineînţeles că ar fi trebuit să respectăm toate recomandările, aşa cum vă cer şi eu să faceţi", a scris şefa guvernului joi seara într-o lungă postare pe Facebook.

"Mă gândesc în special la toţi cei care au fost nevoiţi să anuleze lucrurile pe care le aşteptau cu nerăbdare, o zi de naştere cu colegii de clasă, o petrecere cu prietenii sau altceva important. Îi înţeleg pe cei care sunt supăraţi şi dezamăgiţi de acest lucru. Am făcut o greşeală şi îmi cer scuze", a adăugat ea.

Situaţia este stânjenitoare pentru lidera de centru-dreapta, în general lăudată pentru gestionarea crizei sanitare, însă împotriva căreia încep să apară voci critice, unii cerând chiar demisia acesteia.

Pe 25 februarie, 13 membri ai familiei doamnei Solberg au luat masa la un restaurant - în absenţa acesteia deoarece fusese nevoită să meargă la spital pentru probleme oculare - în momentul în care regulile impuneau o limită de zece participanţi la un eveniment privat în spaţiu public.

A doua zi, Erna Solberg şi rudele ei au încălcat o recomandare - cu caracter de regulă în Norvegia - întrunindu-se în număr de 14, cu patru mai mult decât limita recomandată, pentru a mânca sushi în apartamentul în care era cazată.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță