Norvegia: Şefa guvernului, amendată cu 2.350 de dolari pentru că a încălcat distanţarea fizică la petrecerea de ziua de naştere

Norvegia: Şefa guvernului, amendată cu 2.350 de dolari pentru că a încălcat distanţarea fizică la petrecerea de ziua de naştere

Poliţia norvegiană a anunţat vineri că a amendat-o pe şefa guvernului de la Oslo, Erna Solberg, pentru încălcarea regulilor de distanţare fizică în contextul pandemiei, prin organizarea unei reuniuni de familie pentru a-şi sărbători ziua de naştere, transmite Reuters.

Amenda primită de Erna Solberg este de 20.000 de coroane norvegiene (2.352 de dolari), a precizat şeful poliţiei, Ole Saeverud, într-o conferinţă de presă.

Solberg, aflată la al doilea mandat de prim-ministru, a prezentat scuze opiniei publice pentru organizarea unei petreceri cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani, împreună cu 13 membri de familie într-o staţiune montană la sfârşitul lunii februarie, deşi guvernul a interzis evenimentele cu mai mult de zece participanţi.

Deşi poliţia nu ar fi dat amendă în cele mai multe cazuri similare, acesta este diferit, întrucât prim-ministrul se află în avangarda eforturilor guvernului de a face aplicate restricţiile antiepidemice, a precizat Ole Saeverud.

'Chiar dacă legea este aceeaşi pentru toţi, nu toţi sunt egali în faţa legii', a subliniat şeful poliţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina