Norwegian Air vrea să ceară de la Boeing compensaţii pentru oprirea la sol a avioanelor MAX

Norwegian Air vrea să ceară de la Boeing compensaţii pentru oprirea la sol a avioanelor MAX

Norwegian Air a anunţat miercuri că va cere compensaţii de la producătorul de avioane Boeing pentru încasările pierdute şi costurile suplimentare după ce a oprit la sol flota sa de aparate 737 MAX 8 în urma prăbuşirii zborului Ethiopian Airlines.

"Ne aşteptăm ca Boeing să îşi asume această factură", a declarat Norwegian într-un comunicat prin e-mail trimis agenţiei Reuters.

Compania aeriană cu sediul la Oslo are 18 avioane de pasageri "MAX" în flota sa de 163 de aeronave. Autorităţile europene de reglementare au oprit la sol marţi acest model de avion după accidentul de duminică al unui aparat similar în Etiopia, în care au murit 157 de persoane şi care a fost a doua prăbuşire a unui astfel de avion din octombrie.

Luni, directorul Boeing, Dennis Muilenburg, le-a transmis angajaţilor printr-un e-mail că este încrezător în siguranţa 737 MAX.

Norwegian a mizat foarte mult pe "MAX" pentru a deveni aparatul său pentru zboruri pe distanţe scurte şi medii în următorii ani, în contextul în care transportatorul low-cost încearcă să sporească eficienţa consumului de combustibil şi reducând astfel costul zborului.

Compania aeriană îşi menţine comanda pentru mai multe avioane de acelaşi tip de la Boeing, a declarat purtătorul de cuvânt Lasse Sandaker-Nielsen.

Norwegian este de aşteptat să primească alte câteva zeci de aparate "MAX" în următorii ani, ridicând numărul total la peste 70 până la sfârşitul anului 2021, potrivit unor anunţuri recente ale companiei.

Marţi, Norwegian a anulat câteva zboruri şi miercuri cel puţin treizeci de decolări, arată site-ul său, majoritatea fiind programate de pe aeroporturile din Oslo, Stockholm şi alte oraşe nordice.

Compania a declarat că vrea să minimalizeze impactul asupra pasagerilor, rezervându-le locuri cu alte zboruri şi utilizând alte tipuri de avioane din flota sa pentru a ajuta la umplerea golurilor.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”