Nou cutremur în Mexic: 6,5 magnitudine

Nou cutremur în Mexic: 6,5 magnitudine

Risc Seismic

Cutremurul produs joi dimineaţă în centrul Mexicului a activat alerta seismică. Serviciul Naţional de Seismologie (SSN) a revizuit în creştere magnitudinea măsurată iniţial la 6,5 şi a precizat că evenimentul este o replică după cutremurul cu magnitudinea 7,7 care a zguduit ţara la 19 septembrie, relatează EFE.

Seismul s-a produs la ora 1:16 (6:16 GMT), cu epicentrul la 81 de kilometri sud de oraşul Coalcoman, în statul Michoacan, unde s-a produs şi cutremurul de luni, potrivit Agerpres.

Mişcarea telurică a zguduit capitala Ciudad de Mexico, unde locuiesc 22 de milioane de oameni. Unii au fost treziţi din somn şi mulţi s-au grăbit să iasă pe străzi în pijamale când au auzit alerta seismică. Primarul Claudia Sheinbaum a declarat că deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube.

Luni Mexicul a fost zguduit de un cutremur cu magniturdinea 7,5 pe scara Richter la mai puţin de o oră după exerciţiul naţional care are loc în fiecare 19 septembrie pentru a comemora cutremurele din 1985 şi 2017, care au avut loc la aceeaşi dată şi sunt considerate cele mai distructive din istoria recentă.

De la seismul de luni, care s-a soldat cu doi morţi şi 10 răniţi în vestul Mexicului, au avut loc peste 1.000 de replici, cea de joi fiind estimată a fi cea mai mare.

Cutremurele din luna septembrie au provocat o undă de şoc în Mexic, unde seismul din 19 septembrie 1985 s-a soldat cu aproximativ 20.000 de morţi, iar cel din 2017 cu aproape 370.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...