Nou protest al partidului prorus Șor: Manifestanții au blocat din nou străzi și trasee în Republica Moldova

Nou protest al partidului prorus Șor: Manifestanții au blocat din nou străzi și trasee în Republica Moldova

Formațiunea prorusă Șor a scos din nou oamenii la proteste în diferite regiuni ale țării, manifestațiile blocând mai multe străzi și trasee importante. Printre participanții de la Chișinău a fost și vicepreședinta formațiiunii, Marina Tauber, vizată în mai multe dosare penale.

Partidul Șor a blocat din nou străzi și trasee. FOTO: Facebook.com

În capitala Republicii Moldova, zeci de participanți au blocat un bulevard important, scandând: ,,Noi suntem Poporul”.

Protestul a stârnit indignarea șoferilor care i-au claxonat îndelung pe manifestanți. Protestatarii invocă nemulțumirea că premierul, Dorin Recean, nu discută cu ei despre rezoluția prin care solicită achitarea integrală a facturilor pentru lunile de iarnă.

O manifestație trasă la indigo a avut loc și în data de 13 martie, iar poliția a anunțat că au fost încălcate prevederile Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

,,Au fost încălcate grav prevederile CSE.Pe parcursul zilei au fost înregistrate, în repetate rânduri, apeluri la serviciul unic de urgență din partea cetățenilor deranjați de blocaje. Încălcările participanților vor fi documentate prin prisma cadrului legal. Amintim că, pentru blocarea căilor de acces de către persoanele cu funcții de răspundere, acestea sunt pasibile de suspendarea dreptului de a ocupa funcția”, anunță reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP).

De la manifestații lipsește, însă liderul formațiunii, Ilan Șor, politician cu probleme penale și care se ascunde de justiția de acasă în Israel. Acesta neagă că partidul său ar fi folosit de Kremlin în planul său de a destabiliza Chișinăul, avertizare făcută anterior de președinta țării, Maia Sandu.

Totuși, înainte de a începe una din cele mai recente manifestații, poliția a anunțat că protestul urma să fie destabilizat de persoane cu antecedente penale sau cu pregătire sportivă și remunerate cu mii de dolari, în spatele operațiunii fiind serviciile specializate ale Rusiei.

,,Cu anumite însemne care trebuiau să stea în față și să asigure provocarea forțelor de ordine și crearea coridoarelor pentru alte persoane care trebuiau să vină din spate și să meargă la destabilizare. Persoanele comunică foarte clar despre legăturile cu anumite forțe de opoziție din Republica Moldova care vor asigura în caz de necesitate avocați și suportul corespunzător”, a menționat Viorel Cernăuțeanu, șeful IGP.

De asemenea, anchetele procuraturii au scos la iveală faptul că unii dintre participanții la aceste evenimente ar fi plătiți.

De exemplu, săptămâna trecută, peste 4,5 milioane de lei moldovenești în diverse valute au fost ridicate în urma perchezițiilor în ancheta penală privind finanțarea ilegală a partidului. Sume care erau destinate organizării manifestațiilor antiguvernamentale, potrivit reprezentanților structurilor de drept.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”