Nou record al cazurilor zilnice de COVID-19 în Italia; purtătorii de cuvânt ai preşedintelui şi premierului, infecaţi

Nou record al cazurilor zilnice de COVID-19 în Italia; purtătorii de cuvânt ai preşedintelui şi premierului, infecaţi

Autorităţile italiene au anunţat duminică un nou record zilnic al infectărilor cu coronavirus, cu 21.273 de cazuri de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore şi 128 de decese, printre cei infectaţi numărându-se şi purtătorii de cuvânt ai preşedintelui Sergio Mattarella şi premierului Giuseppe Conte, relatează Reuters şi DPA.

Anterior, premierul Giuseppe Conte a anunţat noi restricţii menite să încetinească răspândirea virusului, printre acestea numărându-se închiderea sălilor de fitness, a bazinelor de înot şi cinematografelor, în timp ce barurile şi restaurantele vor putea fi deschise numai până la ora 18:00.

Purtătorul de cuvânt al premierului Conte, Rocco Casalino, a anunţat că sâmbătă seară a primit un rezultat pozitiv al testului pentru COVID-19, pe care l-a făcut după ce a dezvoltat ''simptome uşoare'' ale bolii. El a mai spus că marţi a fost ultima sa prezenţă în biroul premierului, unde a purtat mască şi a păstrat distanţa faţă de celelalte persoane, iar miercuri a fost testat negativ.

Şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui Sergio Mattarella, Giovanni Grasso, a anunţat că a fost testat pozitiv sâmbătă, la o zi după ce a avut febră mare. ''De azi dimineaţă nu mai am temperatură, sunt relativ bine'', a scris purtătorul de cuvânt pe Twitter, adăugând că miercuri fusese testat negativ şi de atunci nu a avut contact direct cu preşedintele.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria