Nou scandal la TVR pe tema CM din Qatar. Angajată din Primăria Capitalei și soție de fost fotbalist, în staff-ul editorial

Nou scandal la TVR pe tema CM din Qatar. Angajată din Primăria Capitalei și soție de fost fotbalist, în staff-ul editorial

După scandalul cu Cristian Oprean, care a cumpărat în numele TVR bilete pe care le-ar fi vândut la suprapreț, apar noi dezvăluiri despre situații de la Campionatul Mondial.

Ceremonia de deschidre a CM Mondial din Qatar

Numărul de jurnaliști acreditați de TVR la Campionatul mondial de Fotbal din Qatar și alte persoane trimise acolo scot la iveală un nou scandal în TVR.

Gsp scrie că pe lângă șeful delegației, Cristian Oprean, au fost acreditați cinci comentatori: Dragoș Bocanaciu, Emil Hossu-Longin, Narcis Șelaru, Cristian Mândru și Marian Olaianos.

Ultimul nu a mai mers din cauza scandalului de agresiune asupra unei colege. Pe listă apar doi cameramani, Dănuț Catană și Andrei Toader, dar și reporterul Dragoș Stoica.

„Pe lângă aceștia însă, TVR a trimis cereri la FIFA pentru încă șase persoane! Ovidiu Stângă, angajat în cadrul centrului de tineret de la Al Sadd, și Mihai Cojocaru, care lucrează în Academia lui Al Arab, au transmis din Qatar, pe post de experți.

Pe listă mai figurează și Mihai Barbu, antrenor de portari în liga 2 din Qatar, la Al-Markhiya, dar și Gabriela Barbu și Diana-Liana Barbu, soția, respectiv fiica fostului portar de la Oțelul Galați. Având funcțiile fictive de "editorial staff" și "reporter".

În plus, pe lista jurnaliștilor acreditați de TVR și aprobați de forul internațional apare și Elena Borisov de la Direcția de investiții și marketing a Primăriei Municipiului București, tot ca personal editorial”, scrie gsp.ro.

„Nu știu cum numele meu a ajuns pe acea listă. E interesant.... Nu am fost în Qatar niciodată! Nici acum, nici altădată. Eu nu am fost la niciun Campionat Mondial. Mă surprindeți, lăsați-mă să mă interesez”, a spus Elena Borisov.

Despre soția și fiica antrenorului de portari Mihai Barbu, acesta a spus. "Dacă mă acreditați pe mine nu-mi faceți și pentru fete? Că altfel nu merg singur, vreau să ne bucurăm de meciuri în familie!". Cristi a acceptat și le-a acreditat și pe ele la meciuri. Dar cred că au fost la un singur meci. Mai ales la fazele finale era complicat să avem acces toți pe stadion. I-am lăsat pe băieți să-și facă treaba”.

Oprean a cumpărat 712 de bilete cu 425.000 de euro

În luna decembrie, pe adresa TVR a sosit un mail anonim, conform căruia Cristi Oprean, team leaderul televiziunii naționale în Qatar, ar fi vândut bilete la suprapreț pentru Franța - Maroc, una dintre semifinale.

TVR a demarat o procedură de cercetare disciplinară, întreruptă ulterior, odată cu demisia lui Cristian Oprean din instituție, pe 10 ianuarie.

Ancheta a continuat, și în urma consultării unui soft FIFA destinat exclusiv deținătorilor de drepturi s-a aflat că Oprean a cumpărat, de fapt, 712 tichete la meciurile de la Mondial. În urma anchetei pornite, TVR i-a făcut plângere penală fostului angajat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”