Nou val de epurări și arestări la vârful Armatei Rusiei

Nou val de epurări și arestări la vârful Armatei Rusiei

Conducerea Armatei ruse a demis un alt general important. Potrivit Institutului American pentru Studierea Războiului (ISW), Vladimir Seliverstov, comandantul Diviziei 106 Gărzi care luptă în apropiere de Bahmut din Ucraina, a fost eliberat de la comandă.

Vladimir Seliverstov, comandantul Diviziei 106 Gărzi care luptă în apropiere de Bahmut, a fost eliberat de comandă, fiind acuzat de masacrele ucrainenilor din Bucea și Irpin.

Potrivit analiștilor ISW, rapoartele de demiteri și arestări ale comandanților din conducerea unităților și formațiunilor de luptă sunt legate de cazuri de insubordonare.

Recenta demitere a comandantului Armatei 58 Combinate, generalul colonel Ivan Popov, și anunțul demiterii comandantului Diviziei 106 Gărzi, ale trupelor aeropurtate, generalul-maior Vladimir Seliverstov, a condus la discuții suplimentare despre alte concedieri și arestări recente în rândul Armatei ruse.

Lucrurile au început să prindă viteză odată cu demiterea generalului Ivan Popov. Acesta ar fi încercat treacă de șeful Statului Major General Valeri Gerasimov și să discute, cu privire la situația din vestul Ucraiei, direct cu președintele rus Vladimir Putin.

Potrivit ISW, acesta este un nou model de comportament care s-a dezvoltat în cadrul comandamentului rus din Ucraina, în care comandanții contestă autoritatea superiorilor și încearcă să-și folosească responsabilitatea din sectoarele cheie ale frontului pentru a convinge Kremlinul să-i sprijine în privința problemelor logistice cu care se confruntă.

Nimeni din surse oficiale nu a comentat încă speculațiile cu privire la apelul lui Seliverstov, însă ISW amintește că „inițial a fost o liniște asemănătoare” și în jurul lui Popov.

Nu se știe încă nimic despre soarta lui Popov sau Seliverstov.

Surse rusești raportează că, la începutul lunii iulie, comandamentul militar rus l-a demis pe comandantul Diviziei 7 Aeropurtate, generalul-maior Aleksandr Kornev.

Se mai zvonește că autoritățile ruse l-au arestat pe comandantul Diviziei 90 Tancuri, generalul-maior Ramil Ibatulin, precum și pe doi dintre adjuncții săi.

Comandamentul militar rus intenționează să-l elibereze și pe comandantul Brigăzii 31 Aeropurtate, despre care ar fi colonelul Serghei Karasyev.

Surse ruse au mai sugerat că Ministerul rus al Apărării se pregătește să-l aresteze pe comandantul Forțelor Aeriene, generalul colonel Mihail Teplinski.

Surovikin, de departea cea mai importantă „dispariție” din Armata rusă

De asemenea, Serghei Surovikin s-ar afla la Moscova, ori în centrul de arest preventiv „Lefortovo”, centru folosit pe scară largă de către NKVD și KGB ca loc de tortură în timpul interogatoriilor din perioada sovietică, ori este ținut doar în arest la domiciliu.

Alți grei din Armată și structurile de informații care au intrat în vizorul Kremlinului:

- adjunctul lui Surovikin, general-colonelul Andrei Yudin. Nu a fost reținut, dar mișcările i-au fost restricționate.

- șeful adjunct al Direcției principale (GRU) a Statului Major General, general-locotenent Vladimir Alekseev. Nu a fost reținut, dar mișcările i-au fost restricționate.

- general-colonelul în rezervă Mihail Mizintsev, care a ocupat anterior postul de ministru adjunct al apărării al Federației Ruse. A fost reținut și interogat.

„Surovikin, Mizintsev și Alekseev au fost interogați din cauza legăturii lor strânse cu Prigojin”, explică un interlocutor din armata rusă, pentru novayagazeta, scrie defenseromania.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB