Noua Eră/Volkswagen a refuzat să urmărească mașina în care se afla un copil răpit pentru că proprietarul nu avea plătit la zi abonamentul pentru GPS

Noua Eră/Volkswagen a refuzat să urmărească mașina în care se afla un copil răpit pentru că proprietarul nu avea plătit la zi abonamentul pentru GPS

Poliția din Illinois, SUA, a transmis că o mașină Volkswagen în care se afla un copil de 2 ani a fost furată, însă angajații gigantului auto au refuzat să localizeze vehiculul deoarece abonamentul pentru GPS nu era plătit.

Sistemul de urmărire al mașinii furate a fost dezactivat, iar Volkswagen Car-Net a refuzat să urmărească vehiculul până când nu a primit plata pentru reactivarea acestuia, potrivit unui comunicat al Biroului Șerifului din Lake County din Illinois, citat de Business Insider .

Incidentul s-a petrecut în Libertyville, Illinois, un sat aflat lângă Chicago. Pe 23 februarie, o femeie de 34 de ani, însărcinată în șase luni, a intrat pe aleea casei la volanul mașinii ei Volkswagen. A dus unul dintre cei doi copii ai săi în casă, iar când s-a întors să îl ia pe al doilea, un băiețel de 2 ani, a văzut că o mașină, un BMW alb, o urmase pe alee.

Un bărbat a coborât din BMW, a doborât-o pe femeie la pământ și a fugit cu mașina cu copilul înăuntru.

Când poliția a contactat Volkswagen Car-Net, un sistem care poate monitoriza mașina de la distanță, pentru a obține ajutor, compania a transmis că va costa 150 de dolari reactivarea abonamentului GPS.

Solicitarea privind plata a întârziat recuperarea copilului, iar Chris Covelli, șeful adjunct al Biroului Sheriffului Lake County din Illinois, a numit-o „16 minute de iad”, potrivit Chicago Tribune .

În cele din urmă, polițiștii au recuperat atât copilul, cât și mașina fără ajutorul serviciului de urmărire.

Copilul a fost salvat la scurt timp, fiind găsit într-un oraș învecinat, unde hoții l-au abandonat. De asemenea, mașina a fost găsită într-o parcare.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat pentru Insider că are o „procedură în vigoare cu un furnizor terț pentru servicii de asistență Car-Net care implică solicitări de urgență din partea forțelor de ordine”. Producătorul auto a declarat că procedura a fost executată „cu succes în incidentele anterioare” și a atribuit incidentului o „încălcare gravă a procesului”.

„Abordăm situația cu părțile implicate. Volkswagen ia foarte în serios siguranța și securitatea clienților săi”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Volkswagen a refuzat să urmărească mașina în care se afla un copil răpit. Proprietarul nu avea plătit la zi abonamentul pentru GPS


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...