Noua legătură Brăila-Tulcea pe podul peste Dunăre, verificată. Obiectivul va fi inaugurat joi, la ora 13.00 VIDEO

Noua legătură Brăila-Tulcea pe podul peste Dunăre, verificată. Obiectivul va fi inaugurat joi, la ora 13.00 VIDEO

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a mers de la Brăila la Tulcea utilizând podul suspendat peste Dunăre pentru a vedea dacă traseul este pregătit pentru inaugurare. El a anunțat că obiectivul va fi inaugurat joi, 6 iulie, la ora 13.00.

Podul suspendat peste Dunăre, aproape de marea inaugurare FOTO: Radu Aramă

„Mă aflu la Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați -Tulcea, unde fac o simulare de circulație dinspre Brăila spre Tulcea, traversând podul suspendat. m efectuat pe șantier și verificarea stadiului pregătirilor necesare pentru darea în trafic, precum și stadiului lucrărilor, inclusiv pe etapa a 2-a a drumurilor de legătură (restul drumului până la Jijila), iar în următoarele zile, continuă aceste ultime pregătiri și ne vom concentra împreună cu antreprenorul pe etapa a 2-a a drumurilor de legătură”, a scris secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați - Tulcea se va da în trafic săptămâna viitoare, împreună cu prima etapă a drumurilor de legătură, pe 06 iulie, la ora 13:00.

„În prima etapă, traficul rutier va fi deschis pe relația parțială, cu descărcare în județul Tulcea pe drumul până la Măcin (etapa I), urmând ulterior ca varianta până la Jijila și primul Km. pe zona Brăilei (etapa II) să fie finalizată cât mai repede”, a anunțat Scrioșteanu.

Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila - Jijila, cu o lungime 19,095 km și drumul de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin, în lungime de 4,328 km.

Drumul principal Brăila-Jijila are o lungime de 19 km si va fi prevăzut cu două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zona mediană și zona de parapete

Drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin are o lungime de 4,3 km şi va fi prevăzut cu o bandă de circulație pe sens. Drumul de legătură urmează să pornească de la km 7+940 al drumului principal (Brăila- Jijila) și se va intersecta cu DN22 Smârdan-Măcin.

Restricții de circulație timp de două luni

Ministrul Transporturilor , Sorin Grindeanu, a anunțat că, timp de patru până la opt săptămâni, se va circula restricționat pe podul de la Brăila, iar traficul rutier va fi închis pe timpul nopții.

„Am luat decizia de a da drumul la circulație cât se poate de repede, spuneam pe 6 iulie, deși vor mai urma lucrări. Așa cum bine știți, până la sfârșitul anului trebuie dată în circulație si varianta Jijila și se va termina și aceasta. Dar următoarele săptămâni după darea în circulație vor trebui demontate acele macarale mari.

Și atunci am avut de ales între două variante. Ori mai țineam o lună-două până reușeau să dea jos aceste macarale, să le demonteze, și asta ar înseamnă să treacă tot sezonul estival, când va fi folosit cel mai mult acest pod, ori să facem un program astfel încât să poată fi folosit podul, iar anumite ore să fie folosite pentru demontarea acestor macarale.

Ca să fiu mai exact, cred că este decizia corectă de a lăsa circulația tot weekendul fără niciun fel de întrerupere. De asemenea, și de dimineața de la 6.00 până seara la 8.00-9.00, circulația va fi deschisă, urmând ca pe timpul nopții să fie închisă pentru a se putea face aceste lucrări de demontare a macaralelor.

Aceste lucrări nu sunt simple și nu pot fi făcute neputând sub trafic pentru că ar pune în pericol viața celor care trec pe pod. Cred că este varianta cea mai corectă ca să se poată folosi acest pod. După ce se vor termina lucrările de demontare, într-o lună-două, nu vor mai fi restricții”, a ținut să precizeze Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului Transporturilor, la inaugurarea podului peste Dunăre de pe 6 iulie 2023 va participa președintele Klaus Iohannis, Mateo Salvini, vicepremierul Italiei, și ambasadorii Italiei și Japoniei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat