Noua lege a minelor va defini o serie de „resurse strategice“. Mai mulţi investitori vor să redeschidă o serie de mine deja închise

Noua lege a minelor va defini o serie de „resurse strategice“. Mai mulţi investitori vor să redeschidă o serie de mine deja închise

El a mai spus că multe dintre resursele subterane ale României sunt „cantonate“ în cariere miniere închise, care trebuie redeschise.

„Am închis 550 de mine în ultimii ani, din cauza ineficienţelor economice şi tehnologiilor învechite, dar tehnologiile au avansat. Sunt mulţi care vor să investească în acest domeniu. Noua lege a minelor va prevede şi redeschiderea unor mine. Credem că noua lege trebuie aprobată în regim de urgenţă, pentru că multe resurse ale României sunt în mine închise, halde de steril şi iazuri de decantare“, a spus Găman într-o conferinţă de profil.

„Încercăm să corectăm ce în 11 ani s-a schimbat la nivel intern şi european, credeam că asta este prioritar“, a mai spus Găman.

De asemenea, noua lege a minelor va conţine prevederi prin care exploatările miniere vor trebui să ţină cont de interesele comunităţilor locale.

Legea Minelor, proiectul de extracţie a aurului de la Roşia Montană şi bătăile de la Pungeşti împotriva gazelor de şist au scindat puternic societatea românească anul trecut.

Inclusiv coaliţia de guvernare de atunci, USL, a avut poziţii divergente în interiorul ei, PSD sprijinind exploatările, iar PNL opunându-se.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Cele mai noi date despre pensionarii din România

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...