Nouă locuri misterioase din România și poveștile lor

Nouă locuri misterioase din România și poveștile lor

România este plină de locuri misterioase , încărcate legende și de istorie. De la sacrificii, morți misterioase și legende străvechi, până la apariții fantomatice și blesteme străvechi toate se regăsesc în aceste locuri.

Paranormal FOTO: Shutterstock

Paranormalul este o atracție destul de mare, având o istorie veche și o puternică fascinație față de mistere și legende.

  • Pădurea Radovan, Lacul Fântânele, este o alta zona misterioasă a României, în acest loc mai tineri au murit înecați, iar în prejma pădurii au des accidente auto. Legendele spun că în spate s-ar afla fantoma unei mirese care ademenește tinerii și îi face să-și găsească sfârșitul.
  • Pădurea Trivale este un alt loc plin de mister în care se spune că în timpul nopții își face apariția prezența fantomatică a unei mirese. Se spune că fantoma miresei apare în fața cuplurilor necăsătorite și se răzbună pe aceștia pentru povestea ei de dragoste neîmplinită. Există oameni care spun că uneori, în serile foarte liniștite, se aude din pădure strigătul de jale al miresei, care se plimbă și plânge.
  • Cetatea Poenari – ansamblul datează din secolul XIV-lea și a fost construit în timpul lui Vlad Țepeș. Legenda spune că mortarul ar fi fost amestecat cu sânge pentru a face Cetatea imposibil de atacat. Se spune că ar fi fost peste 1000 de oameni sacrificați pentru acest ritual, mai mulți martori susțin că ar simți entități și în unele cazuri ar fi atacați de entități.
  • Castelul Iulia Hașdeu – este un unicul templu spiritist din lume. Legendele spun că locul ar fi vizitate de fantoma Iuliei Hașdeu, iar cântecul său la pian se poate auzi uneori. Castelul a fost construit de către savantul Bogdan Petriceicu Hașdeu după moartea fiicei sale, locul are mai multe simboluri oculte și ar fi fost folosit pentru ședințe de spiritism.
  • Mănăstirea Chiajna – a fost construită în timpul domniei lui Alexandru Ipsilanti, dar nu funcționată niciodată ca lăcaș de cult, fiind abandonată din cauza epidemiei de ciumă. Localnicii spun că uneori apar umbre în aproprierea mănăstirii iar uneori bătaia clopotului dispărut demult din mănăstire, se aude în unele nopți.
  • Dealul Lunganilor – se află între Iași și Pașcani, aici au murit în primul război mondial mii de soldați, cadavrele lor fiind aruncate în gropi commune. În cel de-al doilea război mondial Dealul Lunganilor a fost zona de deschisă de luptă, numeroși soldați fiind îngropați în gropi commune. Martorii spun că siluetele soldaților pot fi încă văzute și uneori strigătele lor pot fi auzite în liniștea nopții.
  • Balta Vrajitoarelor – este locul unde se spune că ar fi fost omorât Vlad Țepeș și despre care se spune că ar fi blestemat. Unii localnici și turiști spun că în zonă pot fi văzute fulgere globulare și încep furtuni care se pornesc brusc. În baltă nu există pești, broaște sau alte animale care se găsesc în restul zonei. O altă legendă interesantă este că după cutremurul din 1977 mai multe tone de moloz au fost descărcate în baltă, cu toate acestea balta nu a dispărut.
  • Troița miresei – este un loc renumit și temut de șoferi aflat în județul Dâmbovița, la ieșire din Găești. Se spune că aici ar fi murit o mireasă care bântuie locul. În zonă mai mulți tineri și-au pierdut viața în accidente înfricoșătoare de mașină.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat