Noua mișcare de PR a lui Putin: liderul rus pune o fată de 8 ani să-l sune pe ministrul de Finanțe, în timpul unui tur al Kremlinului VIDEO

Noua mișcare de PR a lui Putin: liderul rus pune o fată de 8 ani să-l sune pe ministrul de Finanțe, în timpul unui tur al Kremlinului VIDEO

Președintele rus Vladimir Putin a primit marți la Kremlin o fetiță, în vârstă de 8 ani, pe care a pus-o să-l sune pe ministrul de Finanțe pentru a-i cere o subvenție bugetară pentru regiunea Daghestan, relatează Daily Mail.

Vladimir Putin și Raisat Akipova. Foto EPA-EFE/ALEXANDER KOZAKOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Kremlinul a publicat un videoclip în care Putin o întâmpină pe Raisat Akipova, în cea mai recentă apariție a sa de la rebeliunea mercenarilor Wagne r.

Ministrul rus al Finanțelor, Anton Siluanov, a părut inițial surprins de apel și nu a răspuns la salutul copilei, însă a aprobat rapid finanțarea pentru regiunea sa.

Excelent!”, a reacționat Putin, înainte de a-i spune fetei: „Avem 5 miliarde de ruble pentru Daghestan”, echivalentul a 55,6 milioane de dolari.

Din Daghestan, o regiune sudică și una dintre cele mai sărace din Rusia, au fost recrutați de la începutul războiului din Ucraina mulți rezerviști.

Putin a fost văzut marți zâmbind în timpul conversației și a unui apel asemănător pe care l-a făcut tot cu copila către premierul rus Mihail Mișustin.

Liderul de la Kremlin a afirmat că a invitat-o pe fetița de 8 ani și pe părinții ei la Moscova pentru că fost „mâhnit” după ce a văzut o poză cu ea plângând, fiindcă nu a reușit să-l vadă în timpul vizitei sale în Daghestan.

În urmă cu o săptămână, liderul rus a efectuat o vizită în regiunea menționată și a fost surprins dând mâna cu cei care au venit să-l vadă și sărutând capul unei fete. Kremlinul a menționat că aceasta este o dovadă a sprijinului „uimitor" de care se bucură președintele, la câteva zile după efemera revoltă a grupului de mercenari Wagner.

Imaginile publicate l-au arătat pe președintele rus în timp ce era ovaționat de mulțimea din Derbent. Însă, în urmă cu un an, videoclipurile publicate pe rețelele de socializare au lăsat o impresie diferită, femeile din Daghestan fiind văzute fugărind poliția în timpul unui protest anti-mobilizare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat