Noua modă la nunțile din 2023. O idee inedită a venit să înlocuiască celebrele sărmăluțe din meniu

Noua modă la nunțile din 2023. O idee inedită a venit să înlocuiască celebrele sărmăluțe din meniu

Sărmăluțele, un fel de mâncare caracteristic nunților tradiționale românești, au început să dispară din meniuri, susțin bucătarii.

Sărmăluțe SURSĂ retete-culinare-cu-dana-valery.ro

Astfel, în 2023, mirii aleg să le înlocuiască cu fel și fel de preparate spectaculoase, care să fure ochii invitaților. Cu toate acestea, susțin bucătarii, mulți tineri îndrăgostiți au ales să nu renunțe de tot la preparatele tradiționale și au găsit o variantă inedită prin care să le includă în cea mai importantă petrecere din viața lor.

Moda sărmăluțelor a trecut. Străinii invitați la nunți încă le apreciază

Conform bucătarilor , mulți români aleg să nu mai includă sărmăluțele în meniu. Cu toate acestea, persoanele care locuiesc în străinătate și își organizează nunta acasă optează în continuare pentru un meniu ce include mâncare tradițională. Acest lucru se întâmplă, conform specialiștilor în organizarea de evenimente și datorită invitațiilor străini, care vor să testeze bucătăria noastră.

,,În ultimul timp, avem tot mai puține nunți la care apar celebrele sărmăluțe în meniu. În urmă cu aproximativ doi sau trei ani a revenit trendul lor, dar acum lucrurile s-au schimbat, mirii au început să le înlocuiască cu alte preparate, inedite. Există în continuare cerere, din partea persoanelor care locuiesc în străinătate. De multe ori, acestea au invitați străini care doresc să testeze preparatele tradiționale românești. Astfel, la aceste evenimente sunt foarte căutate sărmăluțele dar și alte mâncăruri tradiționale", a precizat bucătarul ieșean Adrian Șipoteanu.

Bufetul cu mâncare tradițională, noua modă în rândul mirilor

Chiar dacă mirii nu mai includ mâncarea tradițională în meniu, aceștia au găsit o formă prin care ea să fie prezentă la nuntă.

,,Chiar dacă avem și nunți în care este doar mâncare tradițională, unde se face berbecuț la proțap și alte preparate de acest gen, multe persoane au început să renunțe la aceste obiceiuri. Astfel, mirii optează pentru meniuri mai interesante, cu preparate inedite. Cu toate acestea, a apărut o nouă modă la nunțile românești, fiind vorba despre bufetul cu mâncare tradițională, chiar dacă ea nu este inclusă în meniu. Astfel, este organizat un bufet, într-un anumit loc din sala în care are loc evenimentul, ce conține mâncăruri tradiționale românești. Deja am avut foarte multe evenimente cu bufet tradițional", adaugă bucătarul ieșean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat