Nouă persoane reținute în dosarul de evaziune în care este implicată ferma deținută de fiul lui Dragnea

Nouă persoane reținute în dosarul de evaziune în care este implicată ferma deținută de fiul lui Dragnea

Procurorii Parchetului General au reținut nouă persoane în dosarul de evaziune fiscală în care joi au fost efectuate percheziții în mai multe locuri, inclusiv la ferma de porci care îi aparține lui Valentin Ștefan Dragnea, fiul președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Printre cei reținuți se află și Ilie Dragne , administratorul fermei de porci din comuna Salcia, județul Teleorman, care a fost audiat joi, timp de mai multe ore, la Secția 1 Poliție București.

Maria Vasii, avocatul lui Ilie Dragne, a afirmat după audieri că acesta a dat declarații în detaliu în fața anchetatorilor, adăugând că în cazul clientului său este vorba despre o singură tranzacție.

"Domnul Dragne a dat declarații în detaliu. Dumnealui nu a fost în societate la data când s-a făcut această pretinsă tranzacție. Discutăm de o singură tranzacție, de o singură plată. Or, pentru un agent economic din 2013 până în prezent înseamnă că a semnat poate mii de acte fiscale. Din moment ce, în urma a mii de acte examinate, s-a găsit doar această factură de 200.000 de lei, cred că este de invidiat", a declarat Maria Vasii.

Pe de altă parte, Maria Vasii susține că fiul lui Dragnea nu mai este acționar la ferma de porci de la începutul anului, însă, conform datelor de la Registrul Comerțului, SC Ferma Salcia SA îi are ca acționari pe Ștefan Valentin Dragnea — 90% și Ilie Dragne — 10%, ultimul fiind și director general și administrator al firmei.

Joi, procurorii și polițiștii au efectuat percheziții la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, dar și la locuințele mai multor persoane într-un dosar în care se investighează infracțiuni de evaziune fiscală care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 39 de milioane de lei. Printre locațiile unde au avut loc percheziții a fost și ferma din Salcia.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, au fost efectuate percheziții în 80 de locații — sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora.

"Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010 — 2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...