Noua propagandă a Moscovei. Rușii spun acum că Ucraina trebuie să fie „desatanizată”

Noua propagandă a Moscovei. Rușii spun acum că Ucraina trebuie să fie „desatanizată”

„Desatanizarea” Ucrainei, unde acum operează sute de secte, devine din ce în ce mai urgentă, a declarat Aleksei Pavlov, secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, într-un articol pentru aif.ru, citat de agenția de presă TASS.

FOTO: Shutterstock

„Cred că, odată cu continuarea operațiunii militare speciale, devine din ce în ce mai urgent să se realizeze desatanizarea Ucrainei, după cum a spus șeful republicii cecene Ramzan Kadîrov, care avea mare dreptate", a notat el.

Pavlov a atras atenția asupra faptului că nu se cunoaște numărul exact al sectelor din Ucraina, dar numărul acestora este de ordinul sutelor. Potrivit lui, unele dintre ele au fost create „pentru un scop specific”, altele „au existat pur și simplu ca sucursale ale unor patroni mai bogați”, altele - „și au făcut-o sub forma unui fel de societate pe acțiuni având câteva sute de adepți din orașele mici”.

Pavlov a subliniat în mod special că „Biserica Satanei”, care „s-a răspândit în Ucraina”, este „una dintre religiile înregistrate oficial în Statele Unite”. „Mai este de mirare că în 2015, la Kiev, un grup de păgâni a rupt și profanat o cruce de cult ridicată pentru a 1000-a aniversare a odihnei Sfântului Marelui Duce Vladimir, egalul apostolilor, Botezătorul Rusiei?”, a întrebat el.

Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate a citat și alte exemple, printre care „apeluri la uciderea tuturor rușilor”.

„Tot acest satanism găsește un răspuns viu și un sprijin din partea autorităților oficiale ucrainene”, a declarat el.

Pavlov a explicat că numărul de adepți ai sectelor religioase s-a înmulțit în Ucraina începând cu anii 1990.

„Una dintre ele este de a reformata mințile cetățenilor ucraineni, de a-i forța să abandoneze tradiții vechi de secole, de a interzice adevăratele valori pe care le poartă credința ortodoxă, islamul și iudaismul. Folosind manipularea rețelelor și psihotehnologiile, noile autorități au transformat Ucraina dintr-un stat într-un hipersecret totalitar”, a declarat acesta.

În plus, a continuat el, „cei aflați la putere la Kiev au fost primii care s-au transformat în fanatici militanți, ale căror opinii sunt direct opuse oamenilor normali”.

Revenind la momentul actual, asistentul secretarului adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse a atras atenția asupra simbolurilor folosite de formațiunile naționaliste din Ucraina. Există, de asemenea, semne ale fasciștilor și ale asociațiilor rasiste.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina