Noua realitate/Andrei Marian a venit din Londra pentru a-și vedea mama. Plasat în carantină de autorități, azi a aflat la telefon că a decedat/Ce-și dorește și care sunt condițiile din caratină, de la cazare la hrană

Noua realitate/Andrei Marian a venit din Londra pentru a-și vedea mama. Plasat în carantină de autorități, azi a aflat la telefon că a decedat/Ce-și dorește și care sunt condițiile din caratină, de la cazare la hrană

Andrei Marian (35 de ani) lucrează în Londra, în industria Horeca, de circa 10 ani. El a fost nevoit, la finalul săptămânii trecute, să vină în țară (Arad), după ce a aflat că mama sa a fost găsită întinsă pe iarbă în curte, iar ulterior că e în comă la spital. Ambasada României i-a dat repede o hârtie care justifică venirea sa în perioada coronavirusului. Autoritățile, la venirea în țară, l-au plasat în carantină instituționalizată, într-o cameră a unei pensiuni, alături de alte trei persoane. Toți sunt din zone diferite, sosiți în perioade de timp diferite. Dacă unul are coronavirus, pot lua și ceilalți trei. Pe holurile pensiunii se plimbă lumea neîncetat. În plus, calitatea hranei lasă de dorit.
HotNews.ro  a luat legătura cu Andrei după ce acesta a publicat un clip despre condițiile din carantină.


Clipul făcut pentru prietenii săi din Londra
„Am primit un mesaj joi după-amiază că mama mea a fost găsită căzută în grădină. Unul dintre vecinii de la bloc i-a văzut corpul întins pe iarbă. Vecina mi-a trimis mesaj că este internată la Spitalul Județean și e în comă de gradul 4. Am înțeles că s-a spart o arteră pe talamus și i-a fost inundat creierul cu sânge”, poveștește Andrei.

Drumul până în România


„M-am uitat după avioane. Avioane spre România nu existau, nu erau deloc. Am găsit, din întâmplare, avion spre Budapesta, care a fost sâmbătă. Am sunat la ambasadă că am o urgență și mi-a dat o foaie. Am aterizat sâmbătă la Budapesta. Am dormit acolo peste noapte. Dimineața la 10 a venit un autocar aranjat de ambasada României la Budapesta și ne-a lăsat la graniță”, povestește el.

• Mi-au luat temperatura, m-au pus să semnez o foaie că o să fiu mutat în carantină și o să stau 14 zile. Când am făcut cererea către ambasadă, le-am spus de ce vreau să vin. De aceea mi s-a dat hârtia repede, că de obicei durează 3 zile.

• Ne-au ținut în vamă 3-4 ore.

„Pe mine m-au luat cu unul din microbuze și m-a dus la centrul ăsta din Curtici. E o pensiune denumită Mario. Le-am spus că am o urgență, că pentru asta am venit în țară. I-am întrebat dacă nu pot să fiu izolat la domiciliu la mine acasă, că am două case în Arad. Ambele sunt goale. Nu au vrut să facă nimic”, spune Andrei.

„M-au adus aici duminică.”

Telefoane către autorități


„Am sunat la DSP. M-au pasat de la un telefon la altul și mi s-a spus că dacă nu-mi convine, să fac reclamație. Am făcut. Până la ora asta nu am primit răspuns”, spune el.

• Mama mea a murit astăzi dimineață la 5:30.
  • Am înțeles că a fost testată de 2 ori pentru coronavirus. Ambele rezultate au fost negative

Condițiile din carantină

„Suntem 4 persoane în aceeași cameră. Toți am venit din zone diferite și în perioade timp diferite. Eu am venit din Londra, un băiat a venit din Bristol, ceilalți doi din Germania, din zone diferite.

• Aici nu s-a făcut niciun test, nu s-a luat temperatura.

• Nu avem mașină de spălat. Eu mi-am cumpărat lighean.

„Aici frigiderul e împuțit. Mașină de spălat nu există să-mi pot spăla haine. I-am trimis unui prieten niște bani să-mi cumpere fructe, legume. Aici intră colesterolul în tine... se dau numai chestii prăjite, pâine...”, spune el.

Vezi cum arată cele trei mese ale zilei
 
Mic Dejun



 
Prânz



 
Cina



 
„Pe aici, pe hol, am văzut și o femeie gravidă. Noi vorbim și cu cei din alte camere. Toți sunt revoltați. Pe hol se plimbă lumea neîncetat. Camera în care stau a fost a muncitorilor care lucrau la clădire. Sunt jos niște camere care arată bine, dar asta... o vedeți în video”, afirmă el.

Fiind patru în cameră, nu îi e teamă doar de coronavirus.

„Poți să iei altă boală de aici la dush. Lipsește igiena. Nu înseamnă că iei de la colegii de cameră, ci de la restul care se plimbă fără mască, fără mănuși”, spune Andrei.
Ziua de ieri și-a petrecut-o la telefon cu vecinii mamei sale, a citit și a alergat 30 minute prin curte.

Dorința sa

"Vreau să ies de aici, să mi se facă testul. Să stau la mine acasă și să mi se facă testul acolo. Dacă nu am nimic, să-mi dea pace, să mă pot ocupa de înmormântarea mamei. Ea dorea să fie incinerată, nu îngropată. Cenușa dorea să-i fie aruncată în Marea Neagră!, spune el.

• În Londra, dacă ești în carantină, ei te pun separat, singur în cameră. Unde ai lucrurile necesare asigurate, nu ca aici.
 
Citește integral pe  HotNews.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?