NOUA SALARIZARE/Cât vor câștiga MEDICII și PERSONALUL MEDICAL

NOUA SALARIZARE/Cât vor câștiga MEDICII și PERSONALUL MEDICAL

Un medic primar va porni de la un salariu de bază de 3.459 și va ajunge până la 4.307 lei, iar un medic primar la urgențe va ajunge la 4.819 lei, în timp ce unul de medicină legală va putea câștiga aproape 8.000 lei, potrivit proiectului de Ordonanță de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice obținut de Profit.ro

O asistentă medicală dintr-o unitate clinică va putea avea un salariu de bază de aproape 1.900 lei, în timp ce o asistentă la serviciile de urgență va câștiga un salariu de bază de 2.193 lei. O asistentă medicală sau un tehnician radiologie din unitățile de mediucină legală vor putea avea un salariu de bază de până la 3.843 lei. 

Un medic rezident va porni de la un salariu de bază de 1.470 lei, dar, în funcție de vechime, gradație și specialiatate, salariul de bază al acestuia poate ajunge la 5.099 lei. 

În ceea ce privește personalul de specialitate din compartimentele paraclinice, salariul de bază al unui biolog, biochimist, chimist, fizician principal sau expert în fizică medicală va putea urca până la 2.193 lei. 

Un logoped va avea un salariu de bază de 2.010 lei, iar o infirmieră și un brancardier vor putea fi încadrați cu salarii de bază cuprinse între 1.260 lei și 1.600 lei. 

Un manager general de spital ar putea beneficia de un salariu de bază de 6.420 lei, iar un director economic de unul în valoare de 4.332 lei.


 











Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...