Noua schemă de compensare a facturilor la energie nu poate fi aplicată retroactiv şi pentru luna ianuarie

Noua schemă de compensare a facturilor la energie nu poate fi aplicată retroactiv şi pentru luna ianuarie

Principalele partide din coaliţia de guvernare au convenit că noua schemă de compensare a facturilor la energie nu poate fi aplicată retroactiv şi pentru luna ianuarie. PSD şi PNL au însă viziuni diferite, în continuare, în ceea ce priveşte reglementarea, de la 1 aprilie, a pieţei energetice. Amalia Bojescu ne spune ce soluţii propun liberalii şi social-democraţii:
Reporter: Social-democrații susțin că Rxecutivul trebuie să ia măsuri urgente pentru a reglementa prețul pentru consumatorii casnici și IMM-uri chiar pentru o perioadă de până la un an de zile.
Marcel Ciolacu, președintele PSD: Am avut discuţia cu primul-ministru, să înceapă discuțiile cu Comisia Europeană, sperăm să o prindă o perioadă de un an de zile să acoperim și iarna viitoare, să venim cu un preț reglementat, cel puțin la zona casnică cu certitudine și să vedem cât acoperim dintre IMM-uri.
Reporter: De cealaltă parte, liberalii spun că reglementarea prețului pentru o anumită perioadă nu rezolvă problema pe piața energetică, spunea președintele PNL Florin Cîțu, este nevoie de un plan transpartinic și de investiții de durată:
Florin Cîţu: Ce facem peste 6 luni de zile sau după un an de zile, când va trebui să ridicăm aceste reglementări şi va trebui să revenim iarăşi la piaţa liberalizată. Structura pieței va fi la fel, preţurile vor creşte în continuare și vom avea aceeași problemă. Eu sunt adeptul măsurilor serioase, a reformei și de aceea acum, cu o coaliție, care are 70% în Parlamentul României, chiar ne putem asuma reforme serioase, chiar dacă ele pe termen scurt s-ar putea să însemne că nu sunt populare.
Reporter: O nouă discuție pe acest subiect ar putea avea loc între o ședință programată săptămâna viitoare./amirea #HUN/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 ianuarie)

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale