Noua serie de sancţiuni americane este o încercare de a influenţa afacerile interne ale Rusiei înaintea alegerilor(Tass)

Noua serie de sancţiuni americane este o încercare de a influenţa afacerile interne ale Rusiei înaintea alegerilor(Tass)

O nouă serie de sancţiuni americane aşteptate împotriva Moscovei este o încercare de a influenţa afacerile interne ale Rusiei înaintea alegerilor prezidenţiale, a declarat viceministrul rus de externe Serghei Riabkov, citat sâmbătă de agenţia de presă Tass, preluată de Reuters.

Se aşteaptă ca Washingtonul să impună noi sancţiuni Rusiei cel mai devreme la începutul lunii februarie pentru presupusul ei amestec în alegerile prezidenţiale din 2016 în Statele Unite. Rusia a negat în mod repetat acest lucru.

Moscova se aşteaptă ca Statele Unite să prezinte două rapoarte antiruseşti împreună cu aceste sancţiuni, a explicat Riabkov citat de agenţia oficială de presă rusă.

Potrivit lui Riabkov, unul dintre rapoarte va extinde probabil numărul de oficiali ruşi şi companii pe lista de sancţiuni, în timp ce celălalt va analiza dacă sancţiunile s-au dovedit până acum eficiente.

"Vedem aceasta ca încă o încercare de a ne influenţa situaţia internă, mai ales înainte de alegerile prezidenţiale", a subliniat el.

Rusia va desfăşura alegerile prezidenţiale pe 18 martie şi preşedintele Vladimir Putin este de aşteptat să câştige un alt mandat de şase ani.

În august, preşedintele SUA Donald Trump a semnat un nou pachet de sancţiuni elaborate de parlamentari americani. Noua legislaţie limitează de asemenea capacitatea lui Trump de a ridica orice sancţiune împotriva Rusiei.

Primele sancţiuni americane împotriva Rusiei au fost impuse în 2014 pentru rolul Moscovei în criza ucraineană şi pentru anexarea Crimeii. Uniunea Europeană a impus de asemenea sancţiuni împotriva Moscovei, determinând-o să ia măsuri de retorsiune interzicând importurile de produse alimentare din ţările ce sancţionează Rusia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante