Noua Zeelandă: Autorităţile susţin că ''au strivit'' încă o dată coronavirusul

Noua Zeelandă: Autorităţile susţin că ''au strivit'' încă o dată coronavirusul

Noua Zeelandă "a strivit" încă o dată coronavirusul şi acum nu mai are cazuri active de transmitere comunitară, a anunţat miercuri ministrul Sănătăţii, Chris Hipkins, potrivit DPA.

Noua Zeelandă a marcat 100 de zile fără niciun caz cunoscut de transmitere comunitară de COVID-19, înainte de detectarea unui alt focar în august.

De atunci, au fost descoperite 186 de cazuri de transmitere comunitară, însă toate persoanele infectate s-au recuperat acum, a precizat ministrul într-un comunicat.

"Este o piatră de hotar. Neozeelandezii au strivit încă o dată virusul prin acţiunile lor colective", a adăugat el.

Hipkins i-a atenţionat totuşi pe cetăţeni să nu se relaxeze şi a cerut "o vigilenţă constantă şi o muncă de echipă" pentru ca virusul să fie ţinut în continuare sub control.

"Zdrobirea COVID-19 în comunitatea noastră pentru a doua oară este o mare reuşită, de care neozeelandezii ar trebui să fie mândri, însă există în continuare riscul apariţiei în viitor de noi cazuri de transmitere comunitară", a spus oficialul.

Focarul din august va fi oficial declarat "închis" într-o lună, dacă nu va exista niciun nou caz pentru două perioade de incubaţie, a adăugat el.

Noua Zeelandă a raportat miercuri trei noi cazuri de COVID-19, detectate toate la frontieră.

S-au împlinit 12 zile de când a fost detectat ultimul nou caz de COVID-19 în comunitate.

În Noua Zeelandă au fost raportate în total 1.505 de cazuri de infectări şi 25 de decese legate de COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale