Noua Zeelandă: Patru oameni înjunghiaţi într-un supermarket; trei dintre victime sunt în stare gravă

Noua Zeelandă: Patru oameni înjunghiaţi într-un supermarket; trei dintre victime sunt în stare gravă

Un bărbat a înjunghiat luni patru oameni într-un supermarket din Noua Zeelandă, au anunţat autorităţile, care au exclus un act terorist. Trei dintre victime sunt în stare gravă, transmit Reuters şi AFP.

Atacul a avut loc într-un supermarket din oraşul Dunedin din sudul Noii Zeelande, o ţară de obicei foarte liniştită, dar care a fost, în martie 2019, scena masacrului de la Christchurch, soldat cu 51 de morţi după ce un adept al supremaţiei albe a deschis focul în două moschei.

Potrivit martorilor la incidentul de luni, un bărbat înarmat cu două cuţite a înjunghiat angajaţi ai magazinului şi mai mulţi clienţi care au intervenit au fost răniţi.

Şefa guvernului neozeelandez, Jacinda Ardern, a indicat într-o conferinţă de presă că în actualul stadiu al anchetei nu există indicii că a fost vorba de un act terorist.

Un responsabil al poliţiei a calificat incidentul drept un "atac la întâmplare" şi a precizat că presupusul autor, care a fost reţinut, urmează să compară marţi în faţa unui tribunal.

La sosirea poliţiei, atacatorul fusese deja reţinut de clienţi ai supermarketului, a menţionat comandantul poliţiei regionale, Paul Basham. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...