Noua Zeelandă: Premierul Jacinda Ardern şi-a anulat nunta ca urmare a noilor restricţii impuse de Omicron

Noua Zeelandă: Premierul Jacinda Ardern şi-a anulat nunta ca urmare a noilor restricţii impuse de Omicron

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunţat duminică că şi-a anulat nunta ca urmare a noilor restricţii impuse pentru a încetini răspândirea în comunitate a variantei Omicron COVID-19, informează Reuters.

Noua Zeelandă va impune noi reguli privind purtarea măştilor de protecţie şi va limita adunările începând de duminică, la miezul nopţii, după ce un grup de nouă cazuri de COVID-19 Omicron a indicat răspândirea noii variante din insula nordică în cea la sud după o nuntă.

Noua Zeelandă va trece la codul roşu în sistemul său de protecţie împotriva COVID-19, în care măştile vor fi purtate mai mult. Barurile, restaurantele şi evenimente precum nunţile vor fi limitate la 100 de persoane. Limita este redusă la 25 de persoane dacă localurile nu folosesc certificate de vaccinare, a precizat Ardern.

"Nunta mea nu va avea loc", a spus ea reporterilor, adăugând că îi pare rău pentru oricine se află într-o situaţie similară.

Jacinda Ardern nu a dezvăluit data nunţii, dar se zvonea că era iminentă.

Întrebată de reporteri cum s-a simţit după anularea nunţii cu partenerul său Clarke Gayford - gazdă a unei emisiuni de pescuit - cu care este împreună de mult timp, Ardern a răspuns: "Asta-i viaţa".

"Nu sunt diferită de, îndrăznesc să spun asta, mii de alţi neozeelandezi care au avut efecte mult mai devastatoare resimţite ca urmare a pandemiei, dintre care cea mai destructivă este incapacitatea de a fi alături de persoana dragă atunci când este grav bolnavă. Asta va depăşi cu mult orice tristeţe pe care o experimenteze".

Graniţele Noii Zeelande sunt închise pentru străini din martie 2020. Guvernul a amânat până la sfârşitul lunii februarie planurile pentru o redeschidere treptată, prevăzută să înceapă la mijlocul lunii ianuarie, îngrijorat de izbucnirea unui potenţialul focar Omicron, aşa cum s-a întâmplat în Australia vecină.

Cu puţine excepţii, persoanele care pot călători în Noua Zeelandă trebuie să depună cerere pentru a fi cazaţi în unităţi de carantină administrate de stat. Guvernul a încetat săptămâna trecută să mai emită noi sloturi pe fondul creşterii numărului de persoane care sosesc infectate cu varianta Omicron.

Aproximativ 94% din populaţia Noii Zeelande cu vârsta de peste 12 ani este complet vaccinată şi aproximativ 56% din persoanele eligibile au fost vaccinate cu doza de rapel. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro