Noua Zeelandă propune includerea taxei pe râgâitul vacilor şi oilor pentru reducerea gazelor cu efect de seră

Noua Zeelandă propune includerea taxei pe râgâitul vacilor şi oilor pentru reducerea gazelor cu efect de seră

Noua Zeelandă ar urma să taxeze râgâitul vacilor şi oilor, acesta fiind o sursă important de metan, care este mai periculos pentru mediu decât dioxidul de carbon, scrie BBC.

„Nu există nicio îndoială că trebuie să reducem cantitatea de metan degajată în atmosferă, iar un sistem eficient de stabilire a preţurilor emisiilor pentru agricultură va juca un rol cheie în modul în care vom realiza acest lucru”, a spus ministrul neozeelandez al schimbărilor climatice, James Shaw.

Dacă va fi adoptată, legea ar urma să intre în vigoare din 2025. Banii strânşi din schemă vor fi investiţi în cercetare, dezvoltare şi consiliere pentru fermieri.

Planul include, de asemenea, stimulente pentru fermierii care reduc emisiile de metan ale animalelor prin aditivi alimentari, iar veniturile obţinute din această taxă ar urma să fie folosite pentru cercetare şi pentru dezvoltarea de servicii în beneficiul fermierilor.

Metanul este al doilea cel mai frecvent gaz cu efect de seră după dioxidul de carbon (CO2), fiind responsabil. La conferinţa de mediu de anul trecut de la Glasgow, SUA şi UE au convenit să reducă emisiile de gaze cu 30% până în 2030. Peste 100 de ţări, inclusiv Noua Zeelandă, au aderat la iniţiativă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”