Noul director de creaţie al Moschino a murit la 46 de ani, la scurt timp după numirea sa în funcţie

Noul director de creaţie al Moschino a murit la 46 de ani, la scurt timp după numirea sa în funcţie

Creatorul de modă italian Davide Renne a murit la scurt timp după numirea sa în funcţia de director de creaţie pentru Moschino, transmite agenţia DPA. Grupul italian de lux Aeffe, compania-mamă a Moschino, a anunţat vineri decesul lui Davide Renne.

Davide Renne a murit la doar 46 de ani FOTO X

Potrivit agenţiei de presă ANSA, Renne a murit la Milano, la vârsta de 46 de ani, "după ce a fost spitalizat în urmă cu câteva zile din cauza unei probleme cardiace", anunță Agerpres. Renne a lucrat anterior o lungă perioadă pentru compania de modă Gucci. El urma să îşi prezinte prima colecţie pentru Moschino la Săptămâna Modei de la Milano, în februarie 2024.

"Nu există cuvinte", a declarat Massimo Ferretti, directorul executiv al Aeffe, "pentru a descrie durerea imensă pe care o trăim în acest moment dramatic"."Davide ni se alăturase cu doar câteva zile în urmă, iar o boală bruscă a pus capăt, mult prea devreme, vieţii sale tinere. Încă nu ne vine să credem ceea ce s-a întâmplat. (Renne a reuşit) să ne facă să-l iubim şi să-l respectăm imediat. Acum rămânem cu responsabilitatea de a continua lucrurile la care imaginaţia şi creativitatea lui doar au făcut aluzie", a spus Ferretti, citat de ANSA.

La Miami, Florida, Gianni Versace este împuşcat în faţa casei sale

Un alt creator celebru a murit prematur. Designerul italian Gianni Versace a fost împuşcat în urmă cu 26 de ani în faţa casei sale din Miami Beach. Asasinul a fost un gigolo gay şi criminal în serie, care s-a sinucis câteva zile mai târziu. Nimeni nu a put explica această crimă, iar poliţia nu a aflat niciodată motivul, însă mulţi au speculat că cei doi s-ar fi cunoscut. Aşa cum au apărut speculaţii că Versace a fost ucis la comanda Mafiei italiene.

Unul dintre cei mai cunoscuţi designeri din lume, Gianni Versace s-a născut pe 2 decembrie 1946 în oraşul Reggio di Calabria. Tătăl său a fost vânzător de produse electrocasnice, iar mama a fost croitoreasă şi lucra pentru cele mai bogate femei din regiune.

În 1977, la 31 de ani, şi-a deschis propriul atelier, iar casa Versace a devenit rapid un nume uriaş în industria modei. Modele celebre precum Naomi Campbell şi Claudia Schiffer au defilat în prezentările lui, iar creaţiile sale l-au transformat în preferatul unor cliente precum prinţesa Diana, Madonna şi Courtney Love.

Gianni Versace era gay, lucru pe care nu l-a ascuns, iar atunci când a fost ucis trăia în Miami şi avea o relaţie cu Antonio D’Amico, partenerul său mai tânăr. Acesta l-a şi descoperit într-o baltă de sânge, în faţa casei.

Un fost membru al mafiei din Calabria şi un informator al poliţiei din Italia a scris acum câţiva ani o carte în care a relatat că Andrew Cunanan nu a fost decât un instrument al mafiei. Versace ar fi fost împuşcat din cauza unor datorii pe care le avea faţă de mafia italiană. Însă au fost voci care au spus că designerul şi asasinul său s-ar fi cunoscut de mai mulţi ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat