Noul lider de la Casa Albă a semnat un decret pentru "reconstrucția" forțelor armate ale SUA

Președintele american, Donald Trump, a semnat vineri, la Pentagon, un decret pentru începerea "reconstrucției" forțelor armate ale SUA, care sunt deja cele mai importante din lume, transmite AFP.

Ordinul executiv cere în special Pentagonului să pregătească în termen de 30 de zile un audit privind starea operațională a forțelor americane în materie de antrenament, muniție, mentenanță sau infrastructuri.

Documentul cere totodată pregătirea unui amendament la bugetul 2017 pentru a putea îmbunătăți din acest an respectiva stare operațională.

Este vorba "de a începe o mare reconstrucție a forțelor armate ale SUA, pentru a dezvolta un plan pentru noi avioane, noi nave, noi resurse și noi instrumente" pentru personalul nostru în uniformă, a declarat Donald Trump.

Președintele american a semnat decretul chiar după ceremonia preluării funcției de către noul secretar al Apărării, James Mattis.

În timpul campaniei electorale, Donald Trump a promis să aducă flota americană la 350 de nave și submarine în următorii ani, față de 310 — obiectivul fixat de administrația Obama sau nivelul actual de 274 de nave.

El s-a angajat de asemenea să crească numărul avioanelor de luptă și pe cel al soldaților din armata terestră, ramura cea mai importantă a armatei americane.

Cheltuielile militare americane, de 3,3% din PIB astăzi, sunt fără egal în lume. Bugetul militar propus de Barack Obama pentru 2017 era de 582,7 miliarde dolari.

Aceste cheltuieli sunt aproape de trei ori superioare celor făcute de China, a doua putere militară mondială, și de mai mult de opt ori mai mari decât cele ale Rusiei, potrivit cifrelor institutului suedez Sipri, de referință în domeniu.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend