Noul model al revistei Vogue - Cressida Dick, prima femeie care a devenit directorul Poliției londoneze

Noul model al revistei Vogue - Cressida Dick, prima femeie care a devenit directorul Poliției londoneze

Ediția britanică a revistei de modă Vogue a ales un model mai puțin cunoscut pentru a apărea în paginile celui mai recent număr al său: Cressida Dick, prima femeie care a devenit directorul general al Poliției din Londra, informează Reuters.

Cressida Dick, Comisarul Poliției Metropolitane din Londra, a pozat în uniformă pentru British Vogue, în cadrul unui număr special al acestei publicații, care omagiază femeile cu responsabilități și funcții înalte în societate.

În vârstă de 56 de ani, Cressida Dick este prima femeie care a devenit Comisar al Poliției londoneze din istoria de 188 de ani a acestei instituții și a început să conducă organizația citată, din care fac parte 43.000 de polițiști, în aprilie 2017.

Cressida Dick, un ofițer experimentat în operațiuni de antiterorism, a avut parte de un debut turbulent în această funcție, după ce serviciile de urgențe din Londra au fost copleșite de incendiul devastator produs în blocul-turn Grenfell din centrul Londrei, în urma căruia au murit 80 de persoane.

"Există într-adevăr ceva special atunci când porți uniformă. Ai un rol de jucat, trebuie să fii calm, să îi conduci pe oameni, să mergi înainte atunci când toată lumea fuge. Îți oferă un anumit sentiment, nu neapărat de curaj, dar te face să îți spui: 'Aceasta e profesia mea'", a declarat ea pentru jurnaliștii de la British Vogue.

Cressida Dick s-a alăturat Poliției londoneze, cunoscută și sub numele de Scotland Yard, în 1983 și a urcat de atunci constant în ierarhie, devenind ofițerul britanic cu cel mai înalt rang în cadrul diviziei de antiterorism și director național de securitate în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

A fost inclusă pe Lista Onorurilor de Anul Nou publicată de suverana britanică în 2015 și a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...