Noul model al revistei Vogue - Cressida Dick, prima femeie care a devenit directorul Poliției londoneze

Ediția britanică a revistei de modă Vogue a ales un model mai puțin cunoscut pentru a apărea în paginile celui mai recent număr al său: Cressida Dick, prima femeie care a devenit directorul general al Poliției din Londra, informează Reuters.

Cressida Dick, Comisarul Poliției Metropolitane din Londra, a pozat în uniformă pentru British Vogue, în cadrul unui număr special al acestei publicații, care omagiază femeile cu responsabilități și funcții înalte în societate.

În vârstă de 56 de ani, Cressida Dick este prima femeie care a devenit Comisar al Poliției londoneze din istoria de 188 de ani a acestei instituții și a început să conducă organizația citată, din care fac parte 43.000 de polițiști, în aprilie 2017.

Cressida Dick, un ofițer experimentat în operațiuni de antiterorism, a avut parte de un debut turbulent în această funcție, după ce serviciile de urgențe din Londra au fost copleșite de incendiul devastator produs în blocul-turn Grenfell din centrul Londrei, în urma căruia au murit 80 de persoane.

"Există într-adevăr ceva special atunci când porți uniformă. Ai un rol de jucat, trebuie să fii calm, să îi conduci pe oameni, să mergi înainte atunci când toată lumea fuge. Îți oferă un anumit sentiment, nu neapărat de curaj, dar te face să îți spui: 'Aceasta e profesia mea'", a declarat ea pentru jurnaliștii de la British Vogue.

Cressida Dick s-a alăturat Poliției londoneze, cunoscută și sub numele de Scotland Yard, în 1983 și a urcat de atunci constant în ierarhie, devenind ofițerul britanic cu cel mai înalt rang în cadrul diviziei de antiterorism și director național de securitate în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

A fost inclusă pe Lista Onorurilor de Anul Nou publicată de suverana britanică în 2015 și a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

4 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi