Noul premier al Malaeziei, absent de la învestirea propriului guvern, din cauza unor îngrijorări privind pandemia

Noul premier al Malaeziei, absent de la învestirea propriului guvern, din cauza unor îngrijorări privind pandemia

Premierul Malaeziei, Ismail Sabri Yaakob, a fost nevoit să lipsească luni de la învestirea propriului guvern din cauza unor îngrijorări legate de pandemia de coronavirus, informează dpa.

Ismail Sabri, care a a preluat funcţia de prim-ministru în urmă cu aproximativ o săptămână şi care şi-a numit miniştrii vinerea trecută, se află în carantină pentru două săptămâni, după ce a intrat în contact cu o persoană care mai târziu a fost testată pozitiv la noul tip de coronavirus.

Aceste precauţii presupun că noul premier va lipsi şi de la celebrarea Zilei Independenţei a Malaeziei, marţi, însă el "va participa virtual", potrivit unui comunicat al biroului de presă al premierului.

Noul ministru-adjunct al educaţiei din guvernul lui Sabri, Mohamad Alamin, este de asemenea nevoit să lipsească de la evenimentele de săptămâna aceasta, după ce a fost testat pozitiv la coronavirus.

Luni, numărul de noi contaminări a scăzut în Malaezia sub 20.000, pentru prima dată în aproape o săptămână, după ce joia trecută s-au înregistrat 393 de decese legate de COVID-19 şi aproape 25.000 de noi contaminări, cele mai multe într-o singură zi în această ţară.

Această creştere puternică a numărului de contaminări, de departe cea mai mare din Asia de Sud-Est şi printre cele mai mari din lume, potrivit unor date oficiale oferite de publicaţia online Our World in Data din cadrul Universităţii Oxford, survine în pofida carantinei impuse începând din luna mai, când numărul de contaminări era de circa 4.000 pe zi.

Valul de critici cu privire la modul în care guvernul malaezian a gestionat pandemia l-a obligat pe premierul precedent, Muhyiddin Yassin, să demisioneze, postul fiind preluat de Sabri, care a fost ministru al apărării şi, o scurtă perioadă, vicepremier. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...