Noul președinte al Camerei Reprezentanților se opune finanțării cerute de Biden: Obiecții față de Ucraina

Noul președinte al Camerei Reprezentanților se opune finanțării cerute de Biden: Obiecții față de Ucraina

Noul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor a SUA, Mike Johnson, a afirmat joi că susţinerea financiară pentru Ucraina şi cea pentru Israel ar trebui gestionate separat.

Mike Johnson, noul președinte al Camerei Reprezentanților SUA FOTO EPA-EFE

Mike Johnon a dat de înțeles astfel că nu va susţine pachetul de 106 miliarde de dolari solicitat de preşedintele Joe Biden pentru ambele ţări, relatează agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres .

Noul președinte a Camerei Reprezentanților a declarat într-un interviu acordat pentru Fox News că s-a întâlnit joi cu liderul de la Casa Albă, prilej cu care a transmis „consensul din rândul republicanilor din Cameră asupra necesităţii de a separa aceste chestiuni”.

Joe Biden vrea din partea Congresului să asigure o finanţare suplimentară de 106 miliarde de dolari, cea mai mare parte din sumă fiind pentru întărirea apărării Ucrainei şi restul distribuit între Israel, regiunea Indo-Pacific şi consolidarea frontierelor SUA.

Mike Johnson a menţionat că obiecția sa se referă la Ucraina. „Vrem să ştim care este obiectul, care este strategia finală în Ucraina”, a spus el, susținând apoi: „Casa Albă nu a precizat acest lucru”.

Biden mizează pe faptul că includerea banilor pentru Israel şi imigraţie va contribui la a-i convinge pe republicanii rezervaţi în ceea ce priveşte trimiterea de noi sume de bani Ucrainei.

Pachetul propus cuprinde 14,3 miliarde de dolari pentru Israel pentru sprijin aerian, apărare antirachetă şi alte iniţiative, precum şi 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, notează Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat