Noul procuror general s-a întâlnit cu Codruța Kovesi. Extinderea competențelor EPPO, printre temele abordate

Noul procuror general s-a întâlnit cu Codruța Kovesi. Extinderea competențelor EPPO, printre temele abordate

Procurorul general al PÎCCJ s-a întâlnit astăzi, la sediul instituției, cu procurorul șef al Parchetului European. Cei doi oficiali au discutat, printre altele, despre cooperarea EPPO- PÎCCJ pentru îmbunătățirea nivelului de detectare a fraudelor contra intereselor financiare ale UE.

Alex Florin Florența, procurorul general al PÎCCJ FOTO: Inquam Photos

Procurorul general Alex Florin Florența și procurorul șef al Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kovesi au discutat despre „cooperarea EPPO – PÎCCJ în vederea îmbunătățirii nivelului de detectare a fraudelor contra intereselor financiare ale UE, în special fraudele vamale si cu TVA; eventualele extinderi ale competențelor EPPO și liniile viitoare de acțiune ale PÎCCJ, astfel încât competențele celor două parchete să fie armonizate; aspecte organizatorice privind activitatea EPPO în România”, se arată într-o postare pe rețelele de socializare a Ministerului Public.

Sursa citată arată că din delegația Parchetului European au făcut parte domnul Cătălin Borcoman, procuror european, domnul Marius Bulancea, Șeful Unității Operațiuni și Suport al Colegiului Procurorilor Europeni, doamna Dana-Manuela Ana – procuror european delegat, coordonatorul activitatii EPPO in Romania. De asemenea, la întrevedere a fost prezent procurorul șef al Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe din cadrul PÎCCJ, doamna Nadina-Magdalena Spînu.

Alex Florin Florența a fost numit Procuror General la finalul lunii martie după ce Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție.

„Decret pentru numirea domnului Alex-Florin Florenţa în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe o perioadă de 3 ani”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Alex Florin Florența, noul procuror general al României, are o vechime în magistratură de peste 15 ani. Acesta a fost procuror șef al Serviciului teritorial Timișoara din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Șeful DIICOT Timișoara a instrumentat mai multe dosare grele, printre care dosarul de trafic de cocaină al grupării conduse de Lucian Boncu și cel al grupării de contrabandă și șpagă din vama Moravița, potrivit justnews.ro. De asemenea, acesta a fost implicat și instrumentarea dosarului „Motorină CFR".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina