Novak Djokovici, capăt de drum? Nole dă peste coșmarul său în bătălia pentru finala de la Australian Open

Novak Djokovici, capăt de drum? Nole dă peste coșmarul său în bătălia pentru finala de la Australian Open

Novak Djokovici s-a calificat ieri în semifinalele primului turneu de Grand Slam al anului, după o victorie în 4 seturi obținută în fața favoritului numărul 12, Taylor Fritz: 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3, la capătul unei confruntări care a durat trei ore și 45 de minute. Nole are vineri meci pentru accederea în marea finală în fața coșmarului său de la finalul anului trecut, jucătorul care l-a învins de două ori: Jannick Sinner.

Djokovici - Sinner, capul de afiș al semifinalelor de la Australian Open. Foto Getty images

Italianul a trecut în meciul 2 al zilei de ieri de Andrey Rublev în 3 seturi, din care doar al doilea cu emoții. La 6-6 s-a intrat în tiebreak, iar rusul s-a distanța la 5-1. A urmat o cădere inexplicabilă, pierzând apoi toate punctele și implicit setul. Demoralizat, a pierdut și setul următor, dându-i șansa lui Jannik Sinner să rămână singurul jucător de la Australian Open care nu a pierdut niciun set pe parcursul turneului.

24 de turnee de Mare Șlem are în palmares Novak Djokovici

Așadar, italianul va da piept mâine cu Novak Djokovici pentru un loc în ultimul act al primului turneu de Grand Slam al anului. Și a 34-a victorie la rând a sârbului la Antipozi este pusă sub semnul întrebării. Pentru că italianul consiliat de Darren Cahill a găsit rețeta succesului în fața celui mai titrat jucător din istorie în finalul anului trecut, când l-a învins de două ori , în grupele de la Turneul Campionilor și în finala Cupei Davis, câștigată de ”azzurri”.

Revenind la Novak Djokovici, până acum Nole a părut că se află într-o cursă cu propriile recorduri. În primul rând, el a arătat că și-a îmbunătățit considerabil serviciul. În partida cu americanul, sârbul a servit peste 10 ași pentru al 5-lea meci consecutiv pe tabloul principal de la Australian Open. E abia a doua oară în carieră când reușește asta la Melbourne, după ce, în urmă cu 3 ani, servea constant peste 10 aşi între turul secund şi semifinale.

15 victorii contra jucătorilor din Top 20 după 35 de ani

Învingându-l pe Taylor Fritz, Novak Djokovici a obținut cea de-a 15-a victorie în fața jucătorilor din top 20 ATP la turneele de Grand Slam, după împlinirea vârstei de 35 de ani, depășindu-l pe Roger Federer (14) și reușind astfel cel mai mare număr de victorii ale unui jucător de peste 35 de ani de la publicarea clasamentului ATP, în 1973.

Ajuns la 36 de ani, Nole petrece din ce în ce mai mult timp pe teren. În cele 5 partide disputate până acum la această ediție a Australian Open, sârbul a jucat în total 15 ore și 9 minute pe teren. Precedentul său „record“ era de 14 ore și 52 de minute, stabilit în 2021.

37 de ani va împlini sârbul la data de 22 mai

Cu victoria de ieri, Djokovici a devenit al doilea jucător din istorie, după Federer, care obține 700 de victorii pe hard, în Era Open. Și sârbul a ajuns la 33 de victorii consecutive la Australian Open, turneu la care nu a mai simțit gustul amar al înfrângerii din 2018. Novak Djokovici a egalat-o astfel pe Monica Seleș în ceea ce privește numărul de victorii consecutive în primul turneu de Mare Șlem al anului, pe tabloul principal de simplu masculin sau feminin.

Pentru cel mai înalt deziderat - titlul major cu numărul 25, record absolut atât la feminin, cât și la masculin - are de trecut de singurul jucător care pare că-i poate ține piept : Jannick Sinner.

Australian Open, sferturi de finală

Masculin

Novak Djokovici (1 ATP) - Taylor Fritz (12 ATP) 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3

Jannik Sinner (4 ATP) - Andrey Rublev (5 ATP) 6-4, 7-6 (5), 6-3

Hubert Hurkacz (9 ATP) - Daniil Medvedev (3 ATP) azi, ora 4.30

Alexander Zverev (6 ATP) - Carlos Alcaraz (2 ATP) azi, ora 11.45

Feminin

Marta Kostiuk (37 WTA) - Coco Gauff (4 WTA) 6-7, 7-6, 2-6

Barbora Krejcikova (11 WTA) - Aryna Sabalenka (2 WTA) 2-6, 3-6

Linda Noskova (50 WTA) - Dayana Yastremska (93 WTA) azi, ora 3.00

Anna Kalinskaya (75 WTA) - Qinwen Zheng (15 WTA) azi, ora 10.15

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB