Novak Djokovici, pauză forțată înainte de Australian Open. Ce spune antrenorul său despre accidentare

Novak Djokovici, pauză forțată înainte de Australian Open. Ce spune antrenorul său despre accidentare

Novak Djokovici, numărul 1 mondial, a suferit primul său eşec din 2024, 4-6, 4-6 cu Alex De Minaur, în întâlnirea Australia - Serbia, disputată miercuri la Perth, în sferturile de finală ale United Cup. Sârbul are probleme la încheietura mâinii drepte, care îi pun sub semnul întrebării participarea la Australian Open.

Novak Djokovici ia pauză de 10 zile pentru a fi apt la Australian Open. Foto Profimedia

Ca și în partida cu Cehia, Nole a avut nevoie de îngrijiri medicale . La finalul meciului, Novak Djokovici a dezvăluit că durerile avute au fost din ce în ce mai mari, dar şi-a afirmat optimismul cu privire la recuperare, simțind că va fi în formă la primul turneu de Grad Slam al anului. "Cred că nu vor fi probleme la Australian Open, am suficient timp să mă recuperez", a anunţat sârbul.

Însă probleme par a fi mai mari, după cum a recunoscut antrenorul său, Goran Ivanisevic. Potrivit acestuia, recuperarea va dura 10-11 zile, ceea ce înseamnă că Nole ar putea fi apt exact când debutează concursul de la Melbourne, unde Djokovici are de apărat titlul obținut anul trecut.

Problemă la încheietura mâinii

În timp ce fanii lui Novak încep să se îngrijoreze după înfrângerea suferită miercuri în fața lui Alex De Minaur în United Cup și comentariile acestuia cu privire la încheietura mâinii drepte provoacă câteva emoții, antrenorul Ivanisevic încearcă să liniștească lucrurile .

"Cred că Alex a jucat foarte bine, inteligent din punct de vedere tactic. Există o problemă cu încheietura mâinii lui Novak, dar cel mai important lucru este că va fi bine în 10 sau 11 zile. Ne vom lua câteva zile de pauză și apoi vom începe să ne antrenăm încet. Nu este o problemă mare. Am venit aici să jucăm câteva meciuri și asta a făcut. A jucat trei meciuri bune. Poate că astăzi (n.r. miercuri) nu a fost cazul, nu a fost atât de bun din punct de vedere al rezultatului, dar cu siguranță a fost o pregătire bună și de asta avea nevoie", a spus antrenorul numărului 1 mondial.

Novak Djokovici va avea parte de o săptămână şi jumătate de pauză înainte de primul mare obiectiv al sezonului, Australian Open. Învingător de 10 ori la Melbourne, cel mai titrat jucător din istorie va încerca să bifeze al 25-lea Grand Slam din carieră și să stabilească un nou record .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat