NSA anticipează atacuri masive ale piraților informatici împotriva infrastructurilor americane

SUA vor suferi atacuri informatice împotriva marilor sale infrastructuri, precum cel care a lovit rețeaua electrică ucraineană în decembrie anul trecut, a avertizat marți directorul Agenției americane de Securitate Națională (NSA), amiralul Michael Rofers, citat de AFP.

"Singura întrebare este 'când' — și nu 'dacă' — SUA vor fi vizate de un comportament distructiv împotriva infrastructurilor-cheie", asemănător celui care a avut loc împotriva Ucrainei la sfârșitul anului 2015, a indicat Rogers, aflat în California pentru a participa la o dezbatere despre securitatea pe internet.

Rețeaua electrică a Ucrainei a fost ținta unui atac cibernetic în 23 decembrie care a aruncat în întuneric timp de mai multe ore o mare parte a regiunii Ivano-Frankivsk din vestul țării.

Acest atac "foarte elaborat" urmărea în același timp "să pună la pământ rețeaua" electrică, dar și "să încetinească procesul de restabilire a curentului", anticipând soluțiile care puteau fi luate de societatea de electricitate, a explicat șeful NSA.

"În urmă cu șapte săptămâni a fost Ucraina. Dar nu este pentru ultima oară când vom vedea așa ceva, și tocmai aceasta mă neliniștește", a spus el.

Amiralul Rogers este șeful NSA și, în același timp, comandantul dispozitivului militar cibernetic american, forță care va dispune în curând de 6.000 de cadre specializate în războiul informatic, pentru a proteja rețelele americane, dar și pentru a ataca rețelele adversarilor.

Administrația Obama propune creșterea cu 15,5% a bugetului alocat războiului informatic în bugetul apărării în 2017, la 6,7 miliarde de dolari, adică un pic mai mult de 1% din bugetul total al apărării SUA.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate