„Nu cred că am mai văzut vreodată o făptură mai sinistră”/CTP, afirmații complet deplasate la adresa unei persoane cu care n-are nicio treabă

„Nu cred că am mai văzut vreodată o făptură mai sinistră”/CTP, afirmații complet deplasate la adresa unei persoane cu care n-are nicio treabă

Cristian Tudor Popescu a avut cuvinte grele pentru una dintre cele mai proeminente figuri din ultimii ani.

Este vorba despre activista de mediu Greta Thunberg (20 de ani), suedeza care s-a făcut remarcată prin ferocitatea cu care își expune ideile.

"Nu sunt tot timpul rațional. De când am dat cu ochii prima oară de Greta Thunberg, mi-am imaginat că așa trebuie să arate personajul principal dintr-un film despre copilăria și adolescența lui Scaraoțchi. Nu cred că am văzut vreodată o făptură mai sinistră, înveșmântată în cea mai luminoasă idee de pe acest Pământ", a scris Cristian Tudor Popescu pe facebook.

Thunberg şi-a atras critici pe scară largă pentru multe postări care îşi exprimă solidaritatea cu Gaza, în timp ce abia menţionează atacul brutal al Hamas din 7 octombrie, când 1.200 de oameni au fost ucişi în sudul Israelului şi cel puţin 240 au fost răpiţi şi duşi în Gaza.

Adresându-se a zeci de mii de persoane, Thunberg a invitat pe scenă o femeie palestiniană şi o femeie afgană, spunând: „Ca mişcare pentru justiţia climatică, trebuie să ascultăm vocile celor care sunt oprimaţi şi ale celor care luptă pentru libertate şi dreptate. Altfel, nu poate exista justiţie climatică fără solidaritate internaţională”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

3 Apropo de războiul din Ucraina, sâmbătă seara, în Târgul de Crăciun din București aveai senzația că ești la Kiev...

4 Cine este interlopul român care l-a transformat pe polițistul care îl păzea în propriul angajat. Apoi, l-a turnat

5 Președintele Bulgariei / Condițiile Austriei pentru primirea României și Bulgariei în „Air Schengen”, inacceptabile