„Nu cred că au existat fraude la alegeri”/Reprezentantul PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu, în Biroul Electoral al Sectorului 1 îl contrazice pe Daniel Tudorache

„Nu cred că au existat fraude la alegeri”/Reprezentantul PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu, în Biroul Electoral al Sectorului 1 îl contrazice pe Daniel Tudorache

Una dintre persoanele care apare în imaginile difuzate de Antena 3 și RTV dintr-o încăpere a Biroului Electoral al Sectorului 1 în care au fost depozitați sacii cu buletine de vot nu indică nimic ilegal este Mihai Gâlcă, reprezentantul PPUSL, partidul lui Dan Voiculescu, în birou. În imagini acesta este văzut când lasă un sac în încăperea supravegheată video. Gâlcă a declarat, vineri, la  Digi24 , că nu este nimic în ilegal în ceea ce a fost difuzat, iar „imaginile au fost trunchiate”. El a susținut că și accesul reprezentanților USR în încăpere a fost legat și că alegerile nu au fost fraudate.

“Datorită faptului că sunt reprezentantul PPUSL în BES1, membru chiar, sarcinile au fost procedurale și legale. Nu este nimic ilegal în a intra în zona de depozitare a sacilor sosiți și care aveau nereguli constatate în noaptea respectivă, mai degrabă în dimineața respectivă. În imaginile care sunt prezentate sunt singur, dar vă spun că imaginea a fost trunchiată. Mai există și anterior o înregistrare în care am fost însoțit chiar și de președintele BES pentru o perioadă scurtă de timp, după care eu am urcat pe maldărul de saci, depozitând în zona indicată pe care am stabilit-o împreună cu secțiile de vot care efectiv nu s-au închis și care aveau probleme în calcule, în fond. În toți sacii depozitați în colțul respectiv bănuiesc că erau aceleași documente ca și în sacul pe care l-am depozitat eu cu dosarele, cele 4 dosare și ștampila secției de vot”, a spus reprezentantul PPUSL.

Acesta a explicat că, potrivit legii, la lucrările efectuate de Biroul Electoral de circumscripție pot asista candidații și persoanele acreditate în acesta, precum și persoanele prevăzute de lege.

Nu știu ce susține domnul Tudorache, dar totul a decurs procedural, legal din punct de vedere al procedurilor, asigurând o transparență. Pe imaginile care sunt prezentate în momentul de față, precum ați spus și dumneavoastră, că eu sunt în calitate de martor, am mai fost martor și la circa de poliție din Sectorul 4. Am fost ieri acolo în plângerea penală sau la sesizarea organelor de cercetare penală și totul a decurs conform legii și din punct de vedere procedural”, a precizat Gâlcă.

„Accesul în încăpere. Ca și membru în BES, n-am făcut decât să depun actele care nu erau concludente și care urmau să se reverifice ulterior a doua zi. Bănuiesc că se și vede că era o oră târzie în condițiile în care activitatea noastră în birou a început duminică dimineață la ora 6.00 și s-a finalizat în data de 29 la orele 3 dimineața”, a afirmat Mihai Valentin Gâlcă.

Acesta nu consideră că accesul celor de la USR în încăpere a fost ilegal, “pentru că pot asista candidații și persoanele acreditate, dacă solicită acest lucru”.

„Presupun că permițându-le accesul, totul a fost legal”, a spus el.

Din câte știu eu, nu (cred că s-a comis o fraudă – n.red.). Sub nicio formă. Toată echipa a acționat conform legislației și… nu”, a conchis reprezentantul PPUSL în BES1.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...