„Nu crezi că ți se poate întâmpla chiar ție” / Experiența „terifiantă” a unei familii de români care merge de 15 ani în Grecia

„Nu crezi că ți se poate întâmpla chiar ție” / Experiența „terifiantă” a unei familii de români care merge de 15 ani în Grecia

În plin sezon al vacanțelor estivale platformele de socializare sunt pline de poze din vacanțe cu plaje exotice sau mâncare delicioasă.

Și cei care au parte de experiențe neplăcute le împărtășesc în mediul online.

Este cazul unei românce care a căzut victimă a hoților. Aceasta a găsit spart un geam al camerei în care era cazată, iar apoi a descoperit că hoții au furat banii pe care i-au găsit, după cum a relatat pe Facebook, scrie Ziare.com.

"Au luat doar banii"

"După mai bine de 15 ani de vacanțe în Grecia din care 10 doar pe Thassos (insula pe care o iubim și ne simțim că acasă)... ieri am trăit o experiență terifiantă. Grecia e o țară safe, nu am auzit de incidente decât atât de rar încât sunt doar excepții nefericite. Atât de rare încât nu crezi că ți se poate întâmpla chiar ție... și totuși...

Ieri când ne-am întors pe la 7 seară de la plajă am găsit geamul spart la ușa de pe spate a vilei din Golden Beach. Ușa avea și jaluzele trase până jos. Cineva profesionist a intrat prin spate, a crăpat geamul de la ușa și cu un levier sau cine știe cu ce a deschis ușa de termopan, fără să facă multe cioburi sau mizerie.

Au căutat peste tot, toate geamantanele, toate dulapurile, sertare, tot. Au lăsat laptop, tabletă, telefon, căști, boxa... au luat doar banii. Și dintre toți bani...au ales doar euro și leva. Leii românești i-au lăsat...de unde am tras concluzia și noi și poliția că posibil erau bulgari. Greci eu zic că nu sunt ...sau așa sper."

"Rămân dezamăgirea, teama și nesiguranța"

"Cel mai rău... pe lângă banii pierduți... rămân dezamăgirea, teama și nesiguranța.

Aveți grijă la tot și toate, chiar și aici au ajuns subspecii de așa zis oameni.

PS. Banii nu erau la vedere...dar acum privind în urmă bineînțeles că puteau fi ascunși în locuri ingenioase sau luați pe plajă... dar nu credeam că în Grecia e cazul.

Tot privind în urmă, bineînțeles că trebuie să ne bazăm mai mult pe carduri...dar repet...nu am avut sau auzit de așa ceva în Grecia...adică aici ne vedeam mai în siguranță decât acasă.

Poliția a venit destul de repede ... dar nu i-am văzut foarte implicați să ia date și de la cei din jur. Așteptăm rezultatul analizelor de amprente, dar...

De două nopți dormim cu capcane improvizate de noi la toate intrările și cu urechile ciulite la orice zgomot (chiar dacă teoretic acum e cea mai safe casă din Thasoss)... nu doresc nimănui asemenea senzații", a scris românca pe grupul Forum Thassos.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat