Nu există semne de sinucidere și nici de traumatism în cazul morții lui Prince (poliție)

Nu există semne de sinucidere și nici de traumatism în cazul morții lui Prince (poliție)

La circa 30 de ore de la anunțul morții lui Prince, la 57 de ani, cauzele morții rămân necunoscute fiindcă poliția nu a găsit semne de sinucidere și nici de traumatisme, relatează sâmbătă AFP.

* Starul R&B american Prince a încetat din viață

"Nu avem niciun motiv să credem la ora actuală că este vorba de sinucidere, restul va fi lămurit în cadrul anchetei", a declarat Jim Olson, șeriful comitatului Carver, întrebat despre eventualitatea unei crime la o conferință de presă susținută vineri. El a adăugat că nu există "niciun semn de traumatism".

În jurul morții legendarului cântăreț pop au apărut zvonuri despre un posibil abuz de medicamente opiacee, însă purtătorul de cuvânt al biroului medicului legist, Martha Weaver, a afirmat că "în acest stadiu nu există nicio informație" despre o eventuală supradoză.

Corpul cântărețului a fost predat apropiaților după o autopsie de circa patru ore ale cărei rezultate urmează să fie făcute publice peste câteva zile sau săptămâni, a adăugat Weaver. Vor fi luate în considerare toate datele despre "trecutul medical și social" al lui Prince Rogers Nelson, au asigurat serviciile de medicină legală.

Poliția a fost anunțată joi dimineață de angajații lui Prince, care nu reușeau să îl contacteze. Ulterior l-au găsit fără cunoștință într-un lift. Șeriful a precizat că muzicianul a fost depus la Paisley Park, imens complex în care Prince avea și studioul de înregistrări. Admiratorii au venit în număr mare la proprietatea situată aproape de orașul natal al cântărețului, Minneapolis (nordul Statelor Unite), să depună flori, mesaje și lumânări.

Potrivit site-ului TMZ, care a anunțat primul moartea lui Prince, solistul ar fi luat cu șase zile înainte să moară o supradoză dintr-un medicament împotriva durerilor foarte puternic, Percocet, pe bază de oxicodonă (un opiaceu). Avionul privat al artistului a aterizat de urgență în 15 aprilie la Moline (Illinois), la câteva ore după un concert. Tratat mai întâi pe pista aeroportului, el ar fi fost apoi internat pentru scurt timp la spital, de unde a plecat în pofida recomandărilor medicale.

Omagiile nu au încetat să curgă vineri, președintele Obama, aflat în vizită oficială la Londra, reafirmându-și tristețea la dispariția "marelui interpret". Șeful Administrației americane, care l-a invitat pe Prince să cânte la Casa Albă, a mărturisit că a ascultat două piese ale lui, "Delirious" și "Purple Rain", înaintea întîlnirii cu premierul David Cameron.

Fotografii ale cântărețului au apărut în presa din lumea întreagă, însoțite de texte ca "Domnia purpurie se termină" (The Sun) sau "Artist revoluționar" (The Washington Post). Chiar Osservatore Romano, cotidianul Vaticanului, a publicat un articol despre lupta lui Prince împotriva potentaților din lumea muzicală.

Rețelele AMC și Carmike Cinemas au anunțat vineri seară că vor organiza proiecții cu "Purple Rain" de sâmbătă până joia viitoare în peste 150 de săli de cinema din Statele Unite. Numeroase cinematografe independente din toată țara vor face același lucru, încheie AFP.

AGERPRES/ (AS — editor: Lelia Bretan, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e