Nu iese fum fără foc...

Nu iese fum fără foc...

Marcel Vela s-a remarcat la conducerea Ministerului Afacerilor Interne prin ”datul Luminii” la șapte seara. Aaa, desigur, și prin stupida amenințare cu ”sunt cu ochii pe voi”, cea care nu a făcut decât să provoace hohote de râs interlopilor vizați. Și cam atât…

Colonelul Cîmpan și soția

Plus deja tradiționalele sinecuri acordate la conducerea a diverse structuri centrale sau locale ale MAI. Ca, de altfel orice alt politruc vremelnic ajuns în fruntea ministerului. Ce este drept, odată cu trecerea într-un binemeritat con de umbră a fostului ministru liberal, și oamenii lui Vela s-au retras în grabă pe la locurile lor de baștină. Cei mai mulți în zona de Vest, bineînțeles. Numai că, așa cum se întâmplă mai mereu în România ultimilor ani, procurorii anticorupție au prins tupeu și au turat motoarele anchetelor de-abia după ce oamenii politici vizați ”au căzut” oricum. Astfel că DNA Militar și-a făcut curaj și a descins la Timișoara, ”călcându-l” pe unul dintre cei mai apropiați oameni ai fostului ministru.

Jandarmul și Jandarmerița

Iar unul dintre aceștia este tocmai colonelul Remus Cîmpan, actualul comandant al Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara. Adică exact unitatea militară ”călcată” de procurorii Secției Militare a Direcției Naționale Anticorupție. Motivul ”vizitei” neanunțate care s-a soldat deja cu ”ridicarea” a șase militari fiind faptul că fostul inspector general adjunct al Jandarmeriei Române își folosea subordonații pe post de ”zilieri” neplătiți! Astfel că mai mulți jandarmi, în loc să vegheze la respectarea legii pe străzi sau să intervină la incidentele din județul Timiș, erau nevoiți să ”presteze” diverse munci la renovarea casei din Lugoj a părinților soției colonelului Cîmpan. Adică la casa socrilor acestuia, de pe strada Anișoara Odeanu, nr. 13. Iar pentru toată această perioadă în care subordonații munceau la casa din Lugoj, ei erau pontați ca și cum ar fi activat în unitatea militară.

Jandarmii, obligați să lucreze la casa socrilor

Oricum, la sediul Structurii Teritoriale Timișoara a Direcției Naționale Anticorupție au avut loc primele audieri, șase subofițeri dând deja declarații complete în acest sens. Și despre cum munceau în timpul serviciului la casa socrilor lui Cîmpan, dar și cum acesta și soția foloseau autoturismele de serviciu în scop personal. Inclusiv pentru a verifica stadiul lucrărilor. Mai mult chiar, jandarmii s-ar fi plâns și de faptul că adevărata comandantă a Inspectoratului Județean Timiș ar fi fost chiar soția colonelului Cîmpan, cea fără de care nu se făcea nicio mișcare în tot județul. De asemenea, pe lângă actuala anchetă deja ”detonată” la DNA, pe numele colonelului Cîmpan există mai multe alte dosare în lucru la DGA Timiș și Parchetul Militar Timișoara. Inclusiv despre cum s-ar fi pontat colonelul Cîmpan, după modelul brevetat de penalul ”Motan” Enescu în zielele de sâmbătă și duminică, în plină pandemie. Lucru reliefat și de controalele efectuate la Timișoara în decembrie 2020 și martie 2021. Gravitatea faptelor comise de colonelul Cîmpan fiind reliefată și de calitatea sa la acea dată de prim adjunct al Inspectorului General al IGJR. Ca să nu mai vorbim de ”legendarea” că este direct ”omul lui Vela”. Iar dacă jandarmerița Cîmpan a ajuns între timp ITPF Timiș, iată că soțul său a beneficiat de un ”bonus” inexplicabil și din partea actualei conduceri a MAI. Pentru că, deși colonelul Cîmpan trebuia să iasă la pensie la data de 01.11.2021, conducerea ministerului tocmai ce i-a aprobat o prelungire de un an de zile!

SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”