„Nu în numele nostru” și „Palestinienii trebuie să fie liberi”/Sute de arestări la New York la o manifestaţie a unei mişcări evreieşti împotriva bombardamentelor Israelului în Gaza

„Nu în numele nostru” și „Palestinienii trebuie să fie liberi”/Sute de arestări la New York la o manifestaţie a unei mişcări evreieşti împotriva bombardamentelor Israelului în Gaza

Sute de persoane au fost arestate vineri la New York în timpul unei manifestaţii organizate de o mişcare evreiască împotriva bombardamentelor Israelului asupra Gazei, potrivit poliţiei şi organizatorilor, informează France Presse, citat de Agerpres .

Protest evreiesc pro palestina la New YorkFoto: TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Poliţia din New York a anunţat cel puţin 200 de arestări, iar organizatorii au spus că peste 300 de persoane au fost arestate în timpul dispersării mitingului în interiorul gării Grand Central din New York.

Fotografii făcute la faţa locului arată lungi şiruri de tineri încătuşaţi, purtând hanorace negre cu inscripţiile „Not In Our Name” (Nu în numele nostru) şi „Cease Fire Now” (Încetarea focului acum), imprimate în alb.

Sit-in-ul masiv a fost organizat de grupul Jewish Voice for Peace-New York City, potrivit căruia mii de participanţi au blocat sala principală a gării. Acesta este „cel mai mare act de nesupunere civilă pe care l-a văzut oraşul New York în douăzeci de ani”, a declarat mişcarea.

Imaginile arătau terminalul plin de protestatari ţinând pancarte pe care scria printre altele „Palestinienii trebuie să fie liberi”.

Mai mulţi rabini au început evenimentul aprinzând lumânări de şabat şi recitând kadiş, rugăciunea evreiască pentru morţi.

„Şabatul este de obicei o zi de odihnă, dar noi nu ne putem permite să ne odihnim cât timp are loc un genocid în numele nostru”, a declarat femeia rabin May Ye într-un comunicat publicat de organizatori.

„Vieţile palestinienilor şi israelienilor sunt strâns legate, iar securitatea nu poate veni decât din dreptate, egalitate şi libertate pentru toţi”, a adăugat ea.

Ministerul Sănătăţii al Hamas, mişcarea islamistă palestiniană aflată la putere în Fâşia Gaza, a declarat că 7.326 de persoane, majoritatea civili dintre care peste 3.000 de copii, au fost ucise în teritoriul palestinian din cauza bombardamentelor de represalii israeliene începând din 7 octombrie.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel, în principal civili masacraţi la 7 octombrie de Hamas, cel mai mortal atac din istoria Israelului, potrivit autorităţilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat