„Nu mai vede, i se învinețește corpul, ce naiba faceți?!”/Româncă moartă în Italia, la numai 29 de ani. Ambulanța a sosit după trei ore, dar autoritățile consideră că nimeni nu este vinovat

„Nu mai vede, i se învinețește corpul, ce naiba faceți?!”/Româncă moartă în Italia, la numai 29 de ani. Ambulanța a sosit după trei ore, dar autoritățile consideră că nimeni nu este vinovat

Românca Paula Onofrei a murit la doar 29 de ani, în Italia, asta după ce a așteptat trei ore să ajungă ambulanța. Deși tragedia a avut loc în urma cu un an și jumătate, familia acesteia se confruntă cu altă problemă deoarece autoritățile urmează să arhivele cazul, susținând că nu este nimeni răspunzător pentru deces.

Paula a murit pe 23 iulie 2022, în urma unui șoc septic cauzat de un ulcer duodenal perforat, după ce a așteptat aproape trei ore sosirea unei ambulanțe la domiciliul din cartierul Casalotti, de la periferia Romei, potrivit Rotalianul .

În ziua respectivă, Paula era acasă doar cu sora ei, Rebeca, în vârstă de 20 de ani. Paula i-a spus că nu își mai simte mâinile și picioarele, astfel că Rebeca a sunat la ambulanță.

O oră mai târziu, a sunat din nou, implorând să se grăbească deoarece starea surorii ei s-a degradat și nu își mai simte nici măcar limba. A urmat și al treilea apel: ”Îmi pare rău, e a treia oară când vă sun, sora mea nu mai vede și corpul ei se învinețește”.

„Ce naiba faceți, sora mea se simte foarte rău!”, a spus Rebeca când a sunat a patra oară. 11 minute mai târziu, ambulanța a ajuns, la ora 15:40. Medicii au încercat să o resusciteze și să o mențină cât mai mult în viață, dar la ora 17:14 au fost nevoiți să constate decesul tinerei.

Avocatul familiei Onofrei, Aurelio Padovani, subliniază faptul că nimeni nu a informat-o pe Rebecca despre lipsa disponibilității ambulanțelor.

Procurorul Attilio Pisani a solicitat recent arhivarea cazului, argumentând absența unor conduite profesionale greșite care să fi contribuit la decesul Paulei.

Această decizie a fost primită cu indignare de către familia Onofrei. Artemiza, mama Paulei, se întreabă cum pot fi atât de siguri anchetatorii că fiica ei nu ar fi putut fi salvată printr-o intervenție promptă, având în vedere că spitalul se afla destul de aproape de domiciliul în care Paula și-a dat ultima suflare.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”