Nu ne mai numiţi ''mormoni'', cere Biserica lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă

Nu ne mai numiţi ''mormoni'', cere Biserica lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă

Biserica lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, cunoscută şi sub numele de Biserica Mormonă, nu mai doreşte să fie utilizat termenul de "mormon" atunci când se face referire la ea sau la adepţii săi, în conformitate cu noile directive adoptate recent de această biserică creştină restauraţionistă, notează AFP.

Ea pledează în schimb pentru a fi desemnată printr-una din următoarele expresii: "Biserica", "Biserica lui Iisus Hristos" sau "Biserica restaurată a lui Iisus Hristos", subliniind că termenul de "Biserica Mormonă", deşi utilizat, "nu este o denumire autorizată".

"Nu ne schimbăm numele, ci corectăm un nume", a declarat sâmbătă seara Russell Nelson, preşedintele Bisericii lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, citat de Deseret News, un ziar mormon din Utah, stat american în care mormonii sunt majoritari.

De asemenea, adepţii săi nu ar mai trebui să fie descrişi ca "mormoni", ci prin expresia "membri ai Bisericii lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă", se precizează în directivele adoptate joia trecută.

Înfiinţată în 1830, Biserica lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă are 16 milioane de membri şi drept misiune restaurarea adevăratei biserici, în puritatea sa primitivă, pentru a pregăti întoarcerea lui Hristos.

Ea se bazează pe "Cartea lui Mormon", după numele unui vechi profet - o versiune "restaurată" a cuvântului lui Hristos, spre deosebire de versiunea clasică, rezultată din "marea apostazie" a creştinismului.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

4 Așa o fi?

5 VIDEO Dan Barna, atacuri în rafală: Cuvântul care îl definește pe Cioloș e „Sistem”