„Nu plătești, nu primești mortul”/Mafia PSD, inclusiv la morga spitalului din Vaslui: familiile celor decedați, dirijate spre firma de pompe funebre a autopsierului, pe care Dumitru Buzatu îl definea „băiatu ăla al nostru”

„Nu plătești, nu primești mortul”/Mafia PSD, inclusiv la morga spitalului din Vaslui: familiile celor decedați, dirijate spre firma de pompe funebre a autopsierului, pe care Dumitru Buzatu îl definea „băiatu ăla al nostru”

Mafia pesedistă la morga spitalului din Vaslui: familiile celor decedați, dirijate spre firma de pompe funebre a autopsierului de la acest spital, pe care Dumitru Buzatu îl definea „băiatu ăla al nostru”, arată o publicație locală, Stiri Est.

Potrivit acestei publicații, familiile celor decedați la acest spital riscă să nu poată recupera zile întregi trupul celui decedat, pentru a-l îngropa, dacă nu declară că vor face contract cu firma acestuia. La spital există plângeri împotriva acestui autopsier, Ionuț Sârbu, care ar fi protejat pentru că este membru PSD.

Spitalul este controlat de Consiliul Județean Vaslui, condus, oficial, și acum , de Dumitru Buzatu (PSD), aflat în arest.

Mafia pesedistă la morga spitalului din Vaslui

„Au fost nenumărate cazurile când vasluienii s-au plâns că sunt batjocoriți de angajatul de la morgă și condiționați să cumpere servicii funerare de la firma sa, dar nimeni nu a luat vreo măsură.

Se pare că Ionuț Sârbu, angajat cu state vechi la morga Spitalului de Urgență, are o situație particulară în această poveste cel puțin curioasă. Soția sa lucrează și ea în cadrul aceleiași instituții, fiind angajată din vremea pandemiei. Familia Sârbu deține una dintre cele mai prospere firme de pompe funebre din județul Vaslui.

Surse susțin că Ionuț Sârbu a ales să se înscrie în Partidul Social Democrat (PSD) pentru a-și asigura protecția politică. Prin această afiliere, el a devenit un cotizant de bază și un protejat al lui Dumitru Buzatu și, în consecință, al conducerii unității medicale. Această relație politică ar putea explica de ce nimeni nu are curajul să-l pună sub semnul întrebării pe acest individ și să-i stopeze activitățile suspecte.

Nu cu mult timp în urmă, un alt agent economic care deține o firmă de pompe funebre și care are interzis la morgă, a mers să se plângă la Dumitru Buzatu, șeful Consiliului Județean. Când respectivul agent econimic a pronunțat numele lui Ionuț Sârbu, Dumitru Buzatu a afirmat: «Cine? Băiatul ăla al nostru?» Discuția dintre Buzatu și reprezentantul firmei de pompe funebre a fost înregistrată și atașată unei reclamații care a fost trimisă spre soluționare organelor competente”, scrie Știri Est.

Foto: Stiri Est

Nu plătești, nu primești mortul

În 2021, același site a publicat plângerile celor care s-au confruntat cu acest autopsier:

  • În timp ce mătușa plângea în hohote pe hol, eu mă târguiam cu el să-mi dea decedatul cu condiția să iau sicriu și cruce de la el, de la Moara Grecilor. La final când să luăm decedatul, am adus hainele și a cerut bani să-l îmbrăcăm, i-am dat 400 RON, el a replicat că sunt 3 persoane și suma e mică, când am încercat să îi explic de bani, a fluierat în camera alăturată, ca să nu îl mai îmbrace că îl luam gol”
  • „Am pățit și eu același lucru, m-am calmat, am scos bănuțul că altfel nu se poate, rușine să le fie! Am văzut o persoană care s-a luat la harță cu autopsierul și în ziua respectivă nu a scos decedatul de la morgă

Potrivit acestei publicații, familia autopsierului ar câștiga 10.000 de lei pe zi din această afacere. SURSA: defapt.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat