„Nu poate fi vorba de dopaj” / Cifra amețitoare pe care se bazează Simona Halep

„Nu poate fi vorba de dopaj” / Cifra amețitoare pe care se bazează Simona Halep

Simona Halep a fost suspendată patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP). Decizia a fost anunţată de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA), iar românca a precizat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Avocatul sportivei, Bogdan Stoica, a oferit noi detalii despre apărarea pe care se bazează în vederea reducerii suspendării, subliniind faptul că o pastilă cu Roxadustat ar fi mărit concentrația în proba de urină ar fi fost una uriașă.

”Nu poate fi vorba despre niciun caz de dopaj în sensul clasic al cuvântului în acest dosar. Nu este altceva decât un caz pur de contaminare cu un supliment alimentar. Dacă Simona ar fi luat o singură pastilă cu Roxadustat de 100 mg, concentrația care ar fi apărut pe această probă de urină ar fi fost de 10.000 de ori mai mare.

Cazul clasic este al unui atlet public care a luat o tabletă de Roxadustat la fiecare două zile, vreme de 19 zile, după ultima zi de ingerare făcea o probă de urină și nivelul concentrației era de 18.000 de nanograme/mililitru, care înseamnă în esență de aproape de 90.000 de ori mai mult decât concentrația găsită în proba Simonei", a spus Bogdan Stoica, pentru Euronews.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?