Nu putem amâna din nou Jocurile Olimpice, afirmă preşedinta comitetului Tokyo-2020

Nu putem amâna din nou Jocurile Olimpice, afirmă preşedinta comitetului Tokyo-2020

Seiko Hashimoto, preşedinta Comitetului de organizare, a exclus o anulare sau o nouă amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, în contextul temerilor care circulă în rândul autorităţilor locale şi profesioniştilor din domeniul medical în legătură cu desfăşurarea în siguranţă a evenimentului, în mijlocul pandemiei, informează Reuters.

Sondajele de opinie din Japonia au arătat în mod constant că majoritatea cetăţenilor acestei ţări vor ca Jocurile să fie anulate sau amânate din nou, după ce startul lor a fost întârziat cu un an din cauza crizei coronavirusului. Iar majoritatea membrilor Adunării Metropolitane din Tokyo simt acelaşi lucru, a anunţat joi ziarul Tokyo Shimbun.

"Nu putem amâna din nou Jocurile", a declarat Hashimoto, fostă sportivă transformată în politician, într-un interviu publicat de cotidianul Nikkan Sports.

Este posibil ca prim-ministrul Yoshihide Suga să apeleze la alegeri anticipate după Jocurile Olimpice şi Paralimpice, menţinându-şi hotărârea de a merge înainte cu evenimentul din această vară, relatează publicaţia Asahi.

Spectatorii străini au fost deja excluşi de la Jocuri, iar oficialii sunt indecişi dacă fanii japonezi vor avea voie să ia loc în tribune. Ministrul Economiei, Yasutoshi Nishimura, a subliniat că entuziasmul fanilor, strigătele şi îmbrăţişările ar putea reprezenta un risc de transmitere a virusului.

Oraşele şi localităţile stabilite pentru a găzdui antrenamentele olimpice sau întrecerile sportive au ridicat din ce în ce mai multe dubii, pe fondul temerilor legate de faptul că vizitatorii vor răspândi noile variante ale virusului şi vor secătui resursele medicale.

Japonia se luptă în prezent cu un al patrulea val al infectărilor cu Covid-19, cu opt săptămâni înaintea startului program al Jocurilor, pe fondul unui start lent al campaniei de vaccinare, iar zece regiuni, inclusiv Tokyo, se află în stare de urgenţă până la 20 iunie.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...