Nu Rusia, ci Europa alimentată cu arme americane constituie o amenințare la adresa securității (Ministerul rus al Apărării)

Nu Rusia, ci Europa alimentată cu arme americane constituie o amenințare la adresa securității (Ministerul rus al Apărării)

Statele Unite ale Americii (SUA) sunt cele care creează o amenințare la adresa securității, alimentând Europa cu armele lor, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maiorul Igor Konașenkov, după ce Departamentul de Stat american a criticat amplasarea de sisteme de rachete S-400 și Iskander în enclava Kaliningrad, informează TASS și Reuters.

"Adevărata amenințare la adresa securității o constituie nu Rusia, ci alimentarea Europei cu arme și militari care nu sunt câtuși de puțin de origine europeană", a spus Konașenkov.

Generalul rus a amintit de construcția și amplasarea în Polonia și România a unor elemente ale sistemului american de apărare antirachetă, de viitoarea amplasare în Letonia, Lituania, Estonia și Polonia a unor unități ale forțelor NATO, formate în mare parte din militari ai SUA, precum și de viitoarea trimitere în Norvegia, care se învecinează cu Rusia, a unor militari din cadrul unităților de pușcași marini americani.

Anterior, reprezentantul oficial al Departamentului de Stat al SUA, contra-amiralul John Kirby a declarat ca prezența de sisteme de rachete S-400 și a sistemelor operativ-tactice Iskander în Kaliningrad constituie "o amenințare la adresa securității europene".

"Nu trebuie să fii contra-amiral ca să înțelegi un lucru simplu: toate amenințările actuale la adresa securității europene sunt urmarea politicii militare a SUA din ultimii zece ani", a subliniat Konașenkov.

"Fostul contra-amiral al SUA, iar în prezent reprezentant oficial al Departamentului de Stat american ar fi trebuit să știe că regiunea Kaliningrad este parte integrantă a Federației Ruse. Este posibil ca problemele ce țin de asigurarea securității naționale a SUA și amplasarea pe teritoriul acestei țări a unor unități ale armatei americane să nu mai facă parte din competențele președintelui SUA și să fie rezolvate pe calea discuțiilor sau a votului cu colegii lui din alte țări, însă în Federația Rusă asigurarea securității statului constituie exclusiv prerogativa conducerii țării noastre", a mai spus generalul rus.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

2 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

3 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...