„Nu urinaţi în direcţia Rusiei!”

„Nu urinaţi în direcţia Rusiei!”

„Nu urinaţi în direcţia Rusiei!” este mesajul scris cu litere de o şchioapă pe un panou postat pe malul unui râu care serveşte drept graniţă între Norvegia şi Rusia, iar trecătorii sunt informaţi că zona respectivă este supravegheată video de poliţiştii de frontieră, scrie The Barents Observer.

Foarte popular printre turişti, care vin aici să-şi facă selfie-uri, locul se află pe malul norvegian al râului Jakobselva (Voriema), iar teritoriul rus poate fi văzut cu uşurinţă la mică distanţă. Graniţa trece chiar pe la mijlocul râului, iar când nivelul apei scade, de la mal până la graniţa oficială rămân doar câţiva metri, scrie The Barents Observer .
„Semnul a fost pus probabil acolo de nişte oameni bine intenţionaţi, pentru a-i avertiza pe cei care trec prin zonă în privinţa unui comportament potenţial ofensator”, a comentat comisarul Jens-Arne Hoilund, de la Poliţia norvegiană de Frontieră. „Urinatul în natură nu este neapărat jignitor, dar depinde cum interpretezi. Aici, intră sub incidenţa legii care interzice comportamentul ofensator la graniţă”, a explicat Jens-Arne Hoilund.
În urmă cu câţiva ani, patru persoane au fost reţinute de poliţiştii de frontieră norvegieni după ce au aruncat cu pietre în direcţia Rusiei, iar iarna trecută o femeie a fost amendată cu 8.000 de coroane (aproximativ 770 de euro), după ce a fost filmată de o cameră de luat vederi în timp ce, urcată pe o grămadă de pietre, şi-a pus mâna stângă pe celălalt mal.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…